Udržitelnost jako motor inovací nejen v Královéhradeckém kraji

Konferenci nazvaná Udržitelnost jako motor inovací zorganizovalo Centrum investic, rozvoje a inovací Královéhradeckého kraje. Téma udržitelnosti provázelo celou konferenci a nouze nebyla o zajímavá témata týkající se recyklace, třídění, uhlíkové neutrality, digitalizace nebo například i potenciálu využití konopí.

Konference byla zároveň závěrečnou konferencí projektu Smart akcelerátor Královéhradeckého kraje. Více informací ZDE.

Jako první vystoupil viceprezident Svazu průmyslu a dopravy ČRRadek Špicar s prezentací na téma Dekarbonizace. Hned po něm následovala prezentace společnosti Envitrail s.r.o., která nabízí svým klientům z různých oblastí podnikání komplexní řešení pro zhodnocení a dosažení uhlíkové neutrality.

Firmy s 250 a více zaměstnanci budou muset v blízké budoucnosti zveřejňovat údaje o uhlíkové stopě povinně. Tato nutnost však dopadne i na menší společnosti, které budou chtít dál dodávat velkým firmám. Proto se RZ Liberec rozhodlo pro své členy uspořádat ještě do konce roku seminář, kde se o této povinnosti dozví co nejvíce praktických a užitečných informací. Účast přislíbil jak viceprezident Radek Špicar, tak zástupci společnosti Envitrail s.r.o. Bližší informace na Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

kategorie Svaz v regionech
zpět