Stanovisko k ukončení Projektu výstavby parku Plzeň Líně


Ukončení Projektu výstavby parku Plzeň – Líně

Cílem materiálu je ukončení a vypořádání úkolů vyplývajících z dříve schválených usnesení vlády ve vztahu k Projektu strategického podnikatelského parku SPP Plzeň-Líně jak pro gestora projektu Ministerstvo průmyslu a obchodu, tak pro předsedu vlády a další dotčená ministerstva. Dále pak bezúplatný převod započatých nebo dokončených projektových prací a studií ze strany Agentury pro podporu podnikání a investic CzechInvest a státního podniku DIAMO na Ministerstvo obrany.

Pozice SP ČR

Svaz průmyslu a dopravy ČR (SP ČR) žádá o informaci, zda a jaké jiné velké strategické průmyslové zóny má stát připravené místo této. Pokud by v blízké budoucnosti byl zájem některých z potenciálních investorů o významnou investici na obdobně velké ploše, jakou zónu může ČR nabídnout?

Aby ČR byla připravena na další podobné příležitosti, tak musí mít dostatek připravených průmyslových zón. Obáváme se ale, že příprava nyní chystaných zón se nemusí stihnout do doby rozhodnutí jiných potenciálních investorů. Je možné předložit seznam velkých průmyslových zón, které jsou již připravené, a případně těch chystaných (včetně fáze přípravy a očekávaného data konečné připravenosti)?

Stanovisko naleznete zde.

Jan Šebesta
/
kategorie Stanoviska SP ČR
zpět