Podcast SP ČR: Průmysl 4.0 ve firmách v Česku

Jak jsou na tom tuzemské firmy se zaváděním Průmyslu 4.0 a digitální transformací a jaké trendy v této oblasti lze vysledovat za poslední 4 roky, kdy nasazování Průmyslu 4.0 ve firmách v Česku mapuje průzkum Svazu průmyslu a dopravy ČR? Nejen na to se pokouší odpovědět další epizoda podcastové série Signály průmyslu. Jejími hosty byli tentokrát Jiří Holoubek, člen představenstva SP ČR a prezident Elektrotechnické asociace České republiky, a Jiří Konečný, jednatel firmy ELKO EP, která získala letošní Cenu za Průmysl 4.0.

Už čtvrtým rokem mapuje Svaz průmyslu a dopravy ČR, jak jsou na tom firmy v Česku s digitální transformací a zaváděním technologií Průmyslu 4.0. Jaké trendy data za čtyři roky sledování ukazují? Jak firmy se svou digitální vyspělostí pokročily? Jak podporuje digitální trasformaci firem a zavádění Průmyslu 4.0 stát? A ví vůbec česká společnost, co si pod pojmem Průmysl 4.0 představit? Nejen na to se pokusí odpovědět další díl Signálů průmyslu, kterým vás budou provázet Jiří Holoubek, člen představenstva Svazu průmyslu a dopravy a prezident Elektrotechnické asociace České republiky, a také Jiří Konečný, jednatel firmy ELKO EP. Právě ta získala od Svazu průmyslu a dopravy ČR letošní Cenu za Průmysl 4.0.

BANNER PODCAST 16 9 Prumysl 4 0 12 2022

Epizoda vznikla na začátku prosince na konferenci „Průmysl 4.0 v praxi“, kterou Svaz průmyslu a dopravy ČR uspořádal v Národním centru Průmyslu 4.0 v Praze. Právě Jiří Holoubek, člen představenstva SP ČR, na konferenci představil závěry letošního průzkumu, kterým Svaz průmyslu a dopravy ČR už čtvrtým rokem mapuje stav Průmyslu 4.0 a digitální transformace v tuzemských podnicích. S výsledky letošního průzkumu, o kterých se v aktuální epizodě Signálů průmyslu také diskutovalo, se detailněji můžete seznámit zde. Na konferenci Svaz průmyslu zároveň podrobněji představil TOP 6 projektů z letošní Ceny za Průmysl 4.0. I na ně došla během podcastu pochopitelně řeč.

Podcastová série Signály průmyslu je dostupná v běžných podcastových aplikacích, jako je SpotifyApple Podcasts nebo Google Podcasts. Každý díl naleznete také na YouTube kanále Svazu průmyslu a dopravy ČR. Epizodu o Průmyslu 4.0 ve firmách v Česku si můžete poslechnout zde:

kategorie Aktuálně
zpět