T-Mobile se stává novým partnerem Svazu průmyslu a dopravy ČR

Svaz průmyslu a dopravy ČR a společnost T-Mobile nyní výrazněji spojují své síly. Prohlubují tak vzájemnou spolupráci a navazují na dřívější společné projekty. Tento krok potvrzuje důležitost digitalizace pro ekonomiku a regionální rozvoj České republiky. Partnerství se zaměří mimo jiné na podporu digitální transformace průmyslu a rozvoj digitální infrastruktury, které jsou klíčové pro udržení konkurenceschopnosti firem i veřejné správy.

SPCR T Mobile 1

Partnerství Svazu Průmyslu a T-Mobile umožní větší podporu českého průmyslu prostřednictvím inovací a moderních digitálních technologií. S vysokou pravděpodobností přinese i vznik nových pracovních skupin, které se v rámci SP ČR budou vybraným tématům věnovat.

„Témata digitální ekonomiky, inovací, rozvoje infrastruktury či regionů rezonují českou společností čím dál víc. Zároveň představují velké výzvy a příležitosti nejen pro naše firmy, ale i stát. Jsme proto rádi, že se T-Mobile stává novým partnerem Svazu průmyslu a dopravy ČR a společně se tak budeme moci zaměřit na mnohem intenzivnější podporu dalších oblastí v českém průmyslu,“ říká prezident Svazu průmyslu ČR Jan Rafaj.

SPCR T Mobile 2

T-Mobile se vedle společnosti ČEZ stává již druhým partnerem Svazu průmyslu a dopravy ČR. T-Mobile přináší do partnerství mimo jiné i svou expertízu v oblasti digitální transformace průmyslových odvětví a moderních technologických řešení, jako jsou 5G sítě, datová centra, internet věcí (IoT) nebo bezpečnost.

Nedostatečný pokrok v oblasti digitalizace může mít za následek ztrátu konkurenční výhody, jak naznačuje Luboš Lukasík, ředitel divize pro firemní zákazníky společnosti T-Mobile: „Partnerství se Svazem průmyslu a dopravy ČR nám dává možnost přiblížit českým firmám inovace a moderní digitální technologie, které jim mohou pomoci optimalizovat procesy, zefektivnit provozy a zvýšit konkurenceschopnost našeho průmyslu. V Evropě vidíme, jak daleko se dostaly za poslední roky Finsko, Dánsko nebo Nizozemí, nesmíme si ten vlak západní Evropy nechat ujet.“

Detaily o novém partnerství SP ČR a T-Mobilu se veřejnost brzy dozví prostřednictvím speciálního podcastu s Janem Rafajem a Lubošem Lukasíkem. Poslechnout si ho můžete zde.

SPCR T Mobile podcast

kategorie Tiskové zprávy
zpět