Perspektivní kariéra pro Ukrajinky v České republice? Začněte pracovat v IT

Nezisková organizace Czechitas vzdělává ženy a pomáhá jim najít si práci v perspektivním oboru IT. V Česku chybí aktuálně tisíce IT odborníků a poptávka po nich neustále roste. Kvůli válce na Ukrajině se rozhodli pomoci také ukrajinským uprchlicím, které jsou v současné době na území České republiky.

Připravili pro ně stipendia na intenzivní rekvalifikační kurz zvaný Digitální akademie v oblasti datové analýzy, testování softwaru nebo vývoje webových stránek. Kurz probíhá v češtině za podpory ukrajinsky mluvících koučů. Pro ukrajinské uprchlice je zcela zdarma - pouze je nutné uhradit před zahájením kurzu zálohu, která se po úspěšném absolvování vrací v plné výši.

Přihlášku je možné poslat už jen pár dní, do 17. července, a zbývá už pouze pár volných míst v Praze, v Brně i v Ostravě

Neváhejte, je to skvělá příležitost, jak nastartovat novou úspěšnou kariéru v České republice. Několik ukrajinských žen už to zvládlo a nyní již pracují na vysněných IT pozicích. Podívejte se například na příběh Oleny, Ukrajinky, která již Digitální akademii absolvovala a nyní pracuje jako juniorní datová analytička (https://www.czechitas.cz/blog/elena-ustenko-uprchla-jsem-z-ukrajiny-a-nyni-pracuji-jako-datova-analyticka-v-ceske-spolecnosti).

Успішна кар'єра для українок у Чехії? Приходьте в ІТ! 

Некомерційна організація Czechitas займається освітою жінок та допомагає їм знайти роботу в перспективній сфері ІТ. Наразі в Чехії не вистачає тисяч ІТ-фахівців, і попит на них постійно зростає. Через війну в Україні вони також вирішили допомогти жінкам з України які мають тимчасовий захист в Чехії.

Вони підготували для них можливість отримати стипендії на інтенсивний курс перепідготовки під назвою "Цифрова академія" у сфері аналізу даних, тестування програмного забезпечення або веб-розробки. Курс проводиться чеською мовою за підтримки україномовних тренерів. Для жінок з України які мають тимчасовий захист в Чехії він є абсолютно безкоштовним - перед початком курсу потрібно лише внести депозит, який повністю повертається після його успішного завершення.

Подати заявку на участь можна лише до 17 липня, і залишилося лише кілька місць у Празі, Брно та Остраві.

Не зволікайте, це чудова можливість розпочати нову успішну кар'єру в Чехії. Вже багато українок скористалися цією можливістю і зараз працюють на омріяних посадах в ІТ-сфері. Наприклад, познайомтеся з історією Олени, українки, яка вже закінчила Цифрову академію і зараз працює молодшим аналітиком даних (https://www.czechitas.cz/blog/elena-ustenko-uprchla-jsem-z-ukrajiny-a-nyni-pracuji-jako-datova-analyticka-v-ceske-spolecnosti).
kategorie Trh práce a vzdělávání
zpět