Podcast SP ČR: Nový stavební zákon

Stavební řízení v České republice je oprávněně považováno za nepřiměřeně složité a dlouhé. Nový stavební zákon se měl s těmito problémy vypořádat a s tímto cílem také původní návrh zákona vznikl. Ještě před účinností nového zákona ale nová vláda navrhla jeho rozsáhlou novelu. Ta mimo jiné odsunula účinnost zákona na 1. leden 2024 pro nejvýznamnější, tzv. vyhrazené stavby, a v plném rozsahu na 1. červenec 2024. Jaké nejdůležitější změny nový stavební zákon přináší? Na to odpovídají v nové epizodě Signálů průmyslu Jan Kasl, předseda České komory architektů a bývalý pražský primátor, a Jan Šebesta, manažer pro dopravu a investice ze Svazu průmyslu a dopravy ČR.

BANNER PODCAST Stavebni zakon 05 2023a

Epizoda vznikla v prostorách jednoho z členů SP ČR, společnosti T-Mobile, a to v podcastovně Magenta Experience Center na pražském Pankráci. Společně s Janem Kaslem a Janem Šebestou celým pořadem provází Kateřina Jungbauerová, manažerka komunikace ze Svazu průmyslu a dopravy ČR.

Podcast stavebni zakon nataceni

Podcastová série Signály průmyslu je dostupná v běžných podcastových aplikacích, jako je SpotifyApple Podcasts nebo Google Podcasts. Každý díl naleznete také na YouTube kanále Svazu průmyslu a dopravy ČR. Epizodu o novém stavebním zákonu si můžete poslechnout zde:

kategorie Aktuálně
zpět