Krizová podpora státu pro společnosti obchodující na Ukrajině

Přinášíme vám souhrnný přehled zdrojů důležitých informací ohledně situace na Ukrajině, které by vám mohly být nápomocné při řešení případných potíží vzniklých v rámci vašeho podnikání na Ukrajině.

  1. Ministerstvo průmyslu a obchodu:  Informace v souvislosti s invazí Ruska na Ukrajinu - souhrn nejdůležitějších informací vztahujících se ke krizové situaci na východě Evropy, jako je například: platební styk českých podnikatelů s Ruskem, aktivity v teritoriích, migrace a migrační programy, aj.
  2. Ministerstvo průmyslu a obchodu: Praktické informace k obchodním a finančním sankčím vůči Rusku - informace pro podnikatele k rozšíření sankcí vůči Rusku v návaznosti na omezující opatření přijaté EU vzhledem k novým činnostem Ruska destabilizujícím situaci na Ukrajině.
  3. Ministerstvo zahraničních věcí: Aktuální informace k situaci na ukrajině
  4. Ministerstvo práce a sociálních věcí: Informace pro zaměstnavatele a cizince v návaznosti na konflikt na Ukrajině - postup na trhu práce, záměstnání v ČR.
  5. CzechTrade: Krizové poradenství pro firmy exportující na Ukrajinu a do Ruska - bezplatná promoc českým exportérům s přípravou náhradního exportního plánu.
  6. CzechTrade: Základní informace a kontakty pro firmy exportující na Ukrajinu a do Ruska - přehled kontaktů např. na Generální ředitelství cel, Finanční analytický úřad, Licenční správa MPO, apod. 
Eliška Ďomin
/
kategorie Informace z teritoria
zpět