Nejnovější informace o sankcích přijatých jako reakce na ruskou agresi a o ruských protiopatřeních

Zde uvádíme informace o opatřeních přijatých v reakci na ruskou agresi na Ukrajině a jejich implementaci spolu s informacemi o ruských protiopatřeních.

USA uvalily sankce na ruskou elitu a společnosti, stejně jako další vízová omezení.

Dne 2. srpna uvalilo ministerstvo financí USA nové sankce zaměřené na elity spojené s Kremlem, významnou nadnárodní společnost, a na operaci pro obcházení sankcí. Více podrobností naleznete zde.

Americké ministerstvo zahraničí navíc určilo více prostředků umožňujících ruský režim a zavedlo další vízová omezení. Více informací včetně jmen fyzických a právnických osob naleznete zde.

Spojené království sankcionuje více jednotlivců a subjektů.

Ve dnech 2. a 9. srpna Spojené království zamířilo sankcemi na více jednotlivců a upravilo jejich konsolidované seznamy. Více informací naleznete zde a zde.

Další informace poskytnuté Evropskou komisí.

V průběhu srpna Evropská komise zveřejnila nové pokyny, které mají za cíl usnadnit provádění sankcí EU proti Rusku. Patří mezi ně pokyny pro dovoz, nákup a převod kotovaného zboží a pro centrální depozitáře cenných papírů.

Více informací o všech opatřeních EU přijatých v souvislosti s ruskou agresí proti Ukrajině a také pokyny naleznete zde.

Rusko zavádí zákaz omezující možnost investorů opustit ruské investice v určitých odvětvích.

Dne 10. srpna ruský prezident vydal dekret ukládající celkový zákaz transakcí s určitými aktivy, jako jsou cenné papíry v určitých ruských společnostech a podíly na určitých ruských investičních projektech, pokud jsou tyto cenné papíry a podíly ve vlastnictví osob z tzv. "nepřátelské státy“ nebo osoby jimi ovládané. Aktiva zahrnují podíly v některých velkých ruských společnostech, energetických a podzemních společnostech a projektech a ruských bankách. Nový zákaz omezuje možnost investorů opustit své ruské investice nebo restrukturalizovat své ruské podíly bez zvláštního povolení ruského prezidenta.

Více se můžete dozvědět zde.

Zdroj: Morgan Lewis LawFlash

 

kategorie Informace z teritoria
zpět