Nové plánované projekty v Pákistánu příležitosti pro české společnosti

Dovolujeme si Vám předat informaci z Velvyslanectví  ČR v Islámábádu o nadcházejících projektech v Pákistánu, které by mohly být významnou příležitostí pro české společnosti k účasti na rozvoji infrastruktury v Pákistánu.:

1)      Národní silniční správa Pákistánu (NHA) plánuje projekt, jehož hodnota se odhaduje na přibližně 400 milionů USD. Tento projekt je zaměřen na zlepšení národní silniční sítě, což povede k lepšímu propojení a podpoře ekonomických aktivit v regionu. Zadávání zakázek a realizaci projektu bude zajišťovat NHA; největší státní firma v Pákistánu.
2)      Projekt bagrování v přístavu Qasim, Karáčí, jehož hodnota činí 250 milionů USD. Tento projekt má za cíl zvýšit kapacitu přístavu pro přijímání větších lodí, což povede k nárůstu obchodu a ekonomického růstu. Projekt je klíčový pro udržení efektivity a konkurenceschopnosti přístavu.
3)      Lahore Development Authority (LDA) navrhla dva nové městské železniční projekty – Blue a Purple Line Train Projects. Tyto iniciativy čekají na schválení vládou provincie Paňdžáb. Po schválení zahájí LDA přípravu projektových dokumentů (PC-1) pro detailní plánování a realizaci. Tyto projekty jsou součástí širší strategie městského rozvoje zaměřené na zlepšení veřejné dopravy v Láhauru.
4)      Civilní letecká správa (CAA) Pákistánu plánuje modernizaci a rozšíření letiště Begum Nusrat Bhutto v Sukkur, jehož rozpočet činí 8 miliard PKR. Tento středně velký projekt zahrnuje prodloužení dráhy a pojezdové dráhy, rekonstrukci stojánky a terminálové budovy a další související zařízení pro širokotrupá letadla a mezinárodní lety. Projekt, financovaný z PSDP (vláda Pákistánu), je v současné době ve fázi předběžného návrhu, přičemž zadávací dokumenty nejsou připraveny. Konzultantem projektu bude NESPAK.
5)      Vláda provincie Paňdžáb plánuje několik projektů výstavby dálnic zaměřených na zlepšení regionální propojenosti a ekonomického rozvoje. Mezi projekty patří:
a.       Dálnice N5 až Jhangra Sharqi Interchange (42 km) v hodnotě 13 miliard PKR.
b.      Dálnice Multan až Vehari (93 km) v hodnotě 26,5 miliard PKR.
c.       Dálnice Chichawatni až Pir Mahal Shorkot až Garhmahraja Chowk Azam až Layyah (199 km) v hodnotě 66 miliard PKR.
d.      Dálnice Sahiwal až Samundri Interchange (57 km) v hodnotě 23 miliard PKR.
e.       Dálnice Faisalabad Chiniot až Kamal Pur Interchange až Tehsil Chowk (24 km) v hodnotě 11 miliard PKR.

 

Eliška Ďomin
/
kategorie Informace z teritoria
zpět