Řetězárna uvedla do provozu moderní linku

Novou moderní výrobní linkou se může pochlubit Řetězárna Česká Ves na Jesenicku. Největší letošní investice dceřiné firmy Třineckých železáren v hodnotě 40 milionů korun zvýší produktivitu práce při výrobě závěsných a kladkostrojových řetězů, o něž je na trhu v posledních měsících velký zájem.

Moderní výrobní linka takzvané nové generace s označením KER/KEH 5.2 od německého výrobce Wafios nahradila starší typ linky KER/KEH 5.1. Disponuje komplexním řešením nové konstrukce ohýbacího mechanismu.

foto nová linka v Řetězárně

Je na ní možno vyrábět svařované článkové řetězy v rozměrech 8 až 13 milimetrů, a to převážně řetězy závěsné, kladkostrojové, zemědělské, lesní a průmyslové. Výrobky z linky budou směřovat především na vývoz zhruba do 40 zemí světa. Největším odběratelem je Německo, Itálie, Anglie a USA. „Důvodem pořízení technologie jsou vyšší nároky zákazníků na kvalitu, větší různorodost a komplexnost výrobků a také zvyšující se počet zakázek,“ uvedl výrobní ředitel společnosti Řetězárna Vratislav Bártek.

Výhodou investice jsou výrazné časové úspory na přestavbu výrobního sortimentu linky, automatické softwarové řízení veškerých tvarovacích a ohýbacích mechanismů za působení přesněji nárokovaných výrobních nástrojů. Výsledkem je tak kvalitnější výstup sortimentu.

Řetězárna Česká Ves od roku 2015 do modernizace výroby investovala více než 350 milionů korun, zejména do nejmodernějších technologií na výrobu řetězů. „Díky investicím jsme výrazně zvýšili efektivitu a kapacitu výroby, což zvýšilo naši konkurenceschopnost,“ uzavírá Vratislav Bártek.

kategorie Z členské základny
zpět