Moravia Steel dokončila akvizici Kovárny VIVA ve Zlíně

Obchodní společnost Moravia Steel v těchto dnech završila proces akvizice špičkové evropské kovárny ve Zlíně. Od spoluvlastníka firmy Čestmíra Vančury odkoupila zbývající balík akcií Kovárny VIVA a.s. v objemu 34 %.

Moravia Steel je tak nyní jediným vlastníkem kovárny, která navázala na tradici kovárny firmy Baťa z roku 1932. „Dokončení akvizice plně zapadá do naší strategie prodlužování výrobkových řetězců. Máme řadu ambiciózních plánů, jak výrobní podnik dál rozvíjet a upevnit pozici v tomto náročném specializovaném segmentu,“ podotkl předseda představenstva Moravia Steel Petr Popelář.

moravia steel nova kovarna
Kovárna VIVA je přední česká průmyslová kovárna. Specializuje se na výrobu zápustkových výkovků z legovaných, uhlíkových a konstrukčních ocelí. V roce 2021 firma dosáhla tržeb ve výši 1 991 mil. Kč, což je o 41 % více ve srovnání s rokem 2020 a patří k nejlepším výsledkům posledních pěti let. Vyrobila přes 28 000 tun výkovků. Firma zaměstnává čtyři stovky lidí. Spolu s dceřinou společností Alper v Prostějově je to již dohromady téměř 600 zaměstnanců.

kategorie Z členské základny
zpět