Prezidenta Jaroslava Hanáka vyznamenala ministryně obrany

Končící prezident Svazu průmyslu a dopravy ČR Jaroslav Hanák necelý týden před odchodem ze své funkce obdržel čestné vyznamenání od ministryně obrany. Jana Černochová vyznamenala Jaroslava Hanáka za podporu rozvoje obranyschopnosti České republiky ze strany průmyslové a podnikatelské sféry. Celkem ministryně obrany ve středu 10. května 2023 v prostorách Vojenského historického ústavu Praha ocenila 17 významných osobností. Ocenění in memoriam udělila legionářům, čs. vojákům 2. světové války či významným postavám odporu proti komunismu. Vyznamenání si odnesli i vojáci a další osobnosti za dlouholetou spolupráci s armádou či za vynikající výkon služby doma či v zahraničí.

Hanak oceneni ministryne obrany spolecna

„Oslavili jsme Den vítězství – 78 let od konce 2. světové války a od nacistické okupace, kterou záhy vystřídala komunistická totalita. Náš národ prožil tyto dvě ponuré éry, které přinesly řadu hrdinských příběhů, abychom zažili již více než 30 let trvající období svobody a prosperity. Byla bych ráda, abychom již nemuseli čelit nesvobodě. Dnešní seznam oceněných svědčí o tom, že jsme měli řadu hrdinů v minulosti, a i dnes máme mnoho osobností, které spojuje ušlechtilost a láska k vlasti. Děkuji za to… Za vše, co jste pro naši zemi, pro naši armádu a resort obrany vykonali,“ uvedla v projevu ministryně obrany Jana Černochová.

Prezidenta SP ČR Jaroslava Hanáka vyznamenala Jana Černochová Záslužným křížem ministra obrany ČR III. stupně, a to za podporu rozvoje obranyschopnosti České republiky ze strany průmyslové a podnikatelské sféry.

Hanak oceneni ministryne obrany

Jaroslav Hanák (70) je od roku 2011 prezidentem Svazu průmyslu a dopravy ČR, do jehož čela byl zvolen celkem třikrát (2011, 2015, 2019). Po uplynutí svého třetího funkčního období se v roce 2023 rozhodl z funkce odejít. Jeho nástupce by měl být zvolen příští týden v úterý 16. května na volební valné hromadě Svazu průmyslu a dopravy ČR.

kategorie Aktuálně
zpět