Podnikatelé při misi na Ukrajinu navštívili českou firmu Time & Space

V rámci červencové podnikatelské mise na Ukrajinu, kterou v doprovodu vládního zmocněnce pro rekonstrukci Ukrajiny Tomáše Kopečného společně pořádaly Svaz průmyslu a dopravy ČR a Hospodářská komora České republiky za podpory Ministerstva průmyslu a obchodu ČR, navštívili čeští podnikatelé Time & Space, členskou firmu SP ČR. Ta je jednou z mála českých společností, které mají na Ukrajině svůj vlastní výrobní závod. Její příklad může inspirovat další české firmy, které mají zájem vstoupit na ukrajinský trh a pomoci tak s obnovou válkou zničené země.

Time Space navsteva 1

Time & Space Ukraine TzOV je česká společnost působící od roku 2016 ve městě Stryi ve Lvovské oblasti. Zabývá se výrobou kabelových svazků do airbagů, bezpečnostních pásů a volantů pro přední světové výrobce automobilů a do domácích spotřebičů včetně praček, myček a ledniček pro Whirlpool a Electrolux. Firma disponuje volnou výrobní kapacitou na Ukrajině o ploše přes 3000 m2. Před válkou zaměstnávala 340 lidí a je jedinou českou výrobní firmou tohoto druhu na Ukrajině.

Time Space navsteva 2

Právě výrobní závod firmy ve Lvovské oblasti si zástupci českých firem v rámci podnikatelské mise Svazu průmyslu a dopravy ČR prohlédli. Návštěva ve výrobním závodě Time & Space Ukraine TzOV může být inspirací pro další české firmy, které chtějí na Ukrajině se svým produktem nebo službou prorazit a přispět tak k obnově tamního průmyslu a celé země. „Ukrajinci potřebují práci a nové příležitosti a to je nyní obrovská příležitost pro české firmy. Ukrajinské pracovní právo se uvolnilo a je nyní znatelně flexibilnější. Firmy, které na Ukrajině již podnikají nebo teprve budou investovat, pomohou lidem získat práci a přispějí do rozpočtu země. Zároveň by podle plánů státu měly mít v budoucnu velké výhody v podnikání. Hovoří se například o daňových úlevách a levnějších půjčkách. Jakožto firma, která na Ukrajině podniká, jsme připraveni pomoci veškerým zázemím výrobním firmám, které chtějí vstoupit na ukrajinský trh a nemají zkušenost s prostředím, legislativou a lidskými zdroji,“ řekla již v jarním vydání časopisu Spektrum Michaela Macharik, spolumajitelka společnosti Time & Space Ukraine TzOV.

Time Space navsteva 4

Více o firmě naleznete na jejím webu: https://time-space.cz/

kategorie Aktuálně
zpět