Podpora kariérového poradenství v Libereckém kraji

Jaro v Libereckém kraji se neslo ve znamení kulatých stolů s významnými zaměstnavateli na podporu kariérového poradenství žáků ZŠ a SŠ. Celkem šest kulatých stolů proběhlo distančně přes aplikaci zoom s cílem představit kariérním poradcům významné zaměstnavatele napříč celým krajem a především slyšet z jejich úst, jaké profese jsou pro ně z dlouhodobého hlediska důležité, čí absolventy by rádi přivítali mezi svými zaměstnanci, jaké mají požadavky nejen na vzdělání, ale i jazyky či měkké dovednosti. Pochlubili se i spoluprací se školami od základních, přes střední, až po vysoké školy a univerzity.

2022 03 24 ks zamestnavatele foto2

Nejčastěji požadovanými pozicemi byly ty technické a většina zaměstnavatelů požaduje znalosti cizích jazyků. Pro mnohé jejich znalost umožní zahraniční stáže, služební cesty, praxe i každodenní komunikaci s partnery či zahraničními vlastníky.

Za zaměstnavatele se zúčastnili kolegové ze společností A. RAYMOND JABLONEC s.r.o., Krajského ředitelství policie Libereckého kraje a KNORR - BREMSE, Systémy pro užitková vozidla, ČR, s.r.o., CRYTUR, spol. s r.o., IQLANDIA, o.p.s. a Krajská nemocnice Liberec, a. s. - Nemocnice Turnov, BUSCH VÝROBA CZ s.r.o., Kamax s.r.o. a Pivovar Svijany a.s.

2022 04 21 ks zamestnavatele foto4

kategorie Svaz v regionech
zpět