První máj v průmyslové Ostravě

Den s průmyslem - akce  pro širokou veřejnost v unikátním areálu Dolní oblasti Vítkovic.

Svaz průmyslu a dopravy ČR spojil síly se svými partnery, kteří se přihlásili ke kampani Rok průmyslu a technického vzdělávání a připravil pro širokou veřejnost akci s názvem Den s průmyslem v Ostravě. Akce se uskuteční 1. května v unikátním areálu Dolní oblasti Vítkovic.

Letošní první máj bude v průmyslové Ostravě dnem nabitým událostmi. Během dopoledne si pro širokou veřejnost připravili Den otevřených dveří naši členové z Vítkovice Machinery Group. Návštěvníci mohou poznat nejen technický um pracovníků tohoto lídra strojírenského odvětví v ČR, ale také přímo v provozech obdivovat umělecká díla v rámci sympozia Smalt Art.

Odpolední program připravil Svaz průmyslu a dopravy ČR (SP ČR) společně s řadou partnerských firem. Pro děti bude připravena zábavní zóna, ve které se budou moci zapojit do her, které vycházejí z průmyslového charakteru místa i celého regionu. Své prezentace připravily i partnerské firmy a návštěvníci mohou využít k zábavě s technickým nádechem i stále expozice Dolní oblasti Vítkovic, ať už se jedná o Velký i malý svět techniky nebo Vysokou pec. Bonbonkem pak bude otevření nástavby vysoké pece, které si Vítkovice přichystaly právě na 1. května. Zde bude nově fungovat kavárna s výhledem na celou Ostravu.

Pro ty, kteří si budou chtít odpočinout od průmyslových her, je připraven doprovodný program. Dvakrát vystoupí se svou jízdou v ocelové kouli renomovaná kaskadérská skupina Crazy Day. Hudební část programu zahájí skupina zaměstnanců Vítkovic Myschak band. Vystoupí také stále známější skupina EzyWay s viceprezidentem SP ČR Janem Rafajem jako kytaristou. Mimoregionální interprety pak zastoupí Verona a posledním vystupujícím bude populární Rytmus.

Partnery akce jsou ArcelorMittal Ostrava, AWT,BorsodChem MCHz, ČEZ, Česká průmyslová zdravotní pojišťovna, OKD, HBZS, Škoda Auto, Veolia ČR, Vítkovice Machinery Group a Vítkovice Steel. Akce se koná pod záštitou primátora Statutárního města Ostravy pana Tomáše Macury.

Růžena Hejná
/
kategorie Aktuálně
zpět