TA ČR vyhlásila soutěž v programu ÉTA

Technologická agentura České republiky vyhlásila dne 15. srpna 2017 první veřejnou soutěž
ve výzkumu a experimentálním vývoji pro Program na podporu aplikovaného společenskovědního a humanitního výzkumu, experimentálního vývoje a inovací ÉTA.

Projekty podpořené programem ÉTA jsou založeny na principech novosti, kreativity, nejistoty, systematičnosti a reprodukovatelnosti - tedy na principech aplikovaného výzkumu a experimentálního vývoje - a na těchto principech také vytvářejí své výstupy. Takto vytvořené výstupy mohou být jakéhokoliv druhu, ovšem musejí směřovat k využitelnosti buď na trhu, nebo v oblasti zvýšení kvality života mimo tržní mechanismy. Množství výstupů by mělo odpovídat logice zamýšleného projektu a jejich druhy by měly být právě takové, aby relevantně sloužily naplnění záměru projektu.
 
K relevanci výstupů, a k jeho následnému využívání, přispívá aplikační garant, který může být buď členem konsorcia jakožto uchazeč (je-li zároveň způsobilým uchazečem – výzkumnou organizací, podnikem nebo územním samosprávným celkem) nebo participovat na projektu mimo konsorcium.
 
Hlavní obor projektu musí pocházet ze společenských věd – z oborů kategorie A dle CEP, směřovat
k minimálně jedné výzvě a příležitosti 21. století definované programem a dále přispívat k etablování tzv. inovačního ekosystému společenských a humanitních věd.
 

Soutěžní lhůta končí dne 27. 9. 2017.

TA ČR uvítá zájem o účast v první veřejné soutěži jak od způsobilých uchazečů - tedy od výzkumných organizací, podniků a územních samosprávných celků, tak od aplikačních garantů - tedy od ústředních orgánů státní správy, samosprávy, škol, sociálních nebo zdravotnických zařízení, svazů, asociací, kulturních organizací, nadací, církevních organizací apod.
  
Dne 4. září 2017 od 13:00 hodin proběhne na Technologické agentuře ČR seminář pro uchazeče, kde budou prezentovány praktické informace týkající se zejm. zaměření a podmínek veřejné soutěže, struktury návrhu projektu (přihláškou) a způsobu a kritérii hodnocení. Dále budou uchazečům sděleny informace, které jim pomohou při vyplnění návrhu projektu a jeho odeslání do veřejné soutěže.
  

Seminář bude vysílán živě s možností on-line chatu pro případné dotazy k veřejné soutěži. Odkaz naleznete před zahájením semináře na webových stránkách Technologické agentury ČR - www.tacr.cz  v sekci novinky.

Více informací o veřejné soutěži naleznete zde.
kategorie Z hospodářské politiky
zpět