Podnikatelská mise do USA a Kanady

USA; Kanada
28. duben - 4. květen 2024

Svaz průmyslu a dopravy ČR (SP ČR) si Vás dovoluje informovat o možnosti účasti v podnikatelské misi do Spojených států amerických a Kanady v termínu 28. dubna až 4. května 2024. Mise je organizovaná SP ČR z pověření Ministerstva průmyslu a obchodu ČR. Na organizaci programu na místě se podílí Velvyslanectví ČR ve Washingtonu D.C. a Generální konzuláty v New Yorku, Chicagu, Los Angeles a Torontu, stejně jako kanceláře CzechTrade a CzechInvest v New Yorku, Torontu, Chicagu a San Franciscu, ve spolupráci s místními partnery.

Mise se koná při příležitosti pracovní návštěvy ministra průmyslu a obchodu Jozefa Síkely do USA a Kanady. Vedoucím podnikatelské delegace bude prezident SP ČR Jan Rafaj. Mise je primárně zaměřena na start-upy, scale-upy a inovativní firmy z oblasti ICT a technologických řešení, dále smart manufacturing a bio/health tech. V rámci mise navštíví delegace Boston (Massachusetts, USA), Toronto (Ontario, Kanada), Chicago (Illinois, USA) a Seattle (Washington, USA).

V programu mise počítáme s organizací networkingových akcí a pitch event za přítomnosti pana ministra a amerických a kanadských partnerů ve všech navštívených městech, s návštěvami globálních firem a výzkumných center z oblasti technologií, technologických inkubátorů, akcelerátorů či inovačních center a další dle preferencí účastníků. Součástí je setkání podnikatelské delegace s ministrem, velvyslancem a s dalšími zástupci ČR v USA a v Kanadě.

Předběžný program mise (změny vyhrazeny):

  • Neděle 28.4.2024
    Dopoledne odlet z Prahy
    Odpoledne přílet do Bostonu
    Přesun do hotelu, ubytování
  • Pondělí 29.4. 2024 – Boston
    Dopoledne pitch event
    Odpoledne networkingová akce
  • Úterý 30.4. 2024 – Toronto
    Dopoledne přílet do Toronta
    Odpoledne pitch event/akce s inkubátorem
    Večer recepce/networkingová akce 
  • Středa 1.5. 2024 – Chicago
    Dopoledne prostor pro individuální schůzky v Torontu
    Poledne přelet do Chicaga
    Pozdní odpoledne networkingová akce 
  • Čtvrtek 2.5. 2024 – Chicago
    Dopoledne pitch event v inkubátoru, případně návštěva Hardlab
    Odpoledne prostor pro individuální schůzky
    Večer přelet do Seattle 
  • Pátek 3.5. 2024 – Seattle
    Pitch event, networkingová akce
    Prohlídka Spheres, prezentace Amazon/AWS
    Večer odlet do Prahy
  • Sobota 4.5. 2024
    Přílet do Prahy

Další program v jednání/bude doplňován a upřesňován a sdílen s účastníky

Zálohová cena za účast v podnikatelské delegaci je 82.500,- Kč včetně DPH. Obsah účastnického balíčku je rozepsán v přihlášce.

V případě zájmu o účast Vás prosíme o následující:

  1. Vyplnění a podepsání Závazné přihlášky, její naskenování a zaslání e-mailem na adresu Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. nejpozději do 4. března 2024 do 17:00.
  2. Současně s přihláškou je nutné vyplnit i elektronický formulář, který obsahuje informace nezbytné pro Vaše uvedení v katalogu podnikatelské mise, vyhledání vhodných partnerů pro B2B networking, ale i pro odbavení v letadle vládní letky či ubytování v hotelu.
  3. Zaslání skenu datové stránky vašeho pasu (platnost pasu min. 6 měsíců po návratu zpět do ČR) a skenu stránky ve stejném pase s platným vylepeným americkým vízem B1/B2 – pokud jím disponujete; pokud ne, vyčkejte prosím na instrukce SP ČR.
  4. Prosíme také o vyplnění jednoho vzorového snímku v powerpointu do společné prezentace, která může být promítána v rámci networkingových akcí.
  5. Záslání profilové fotografie účastníka do připraveného katalogu firem (min. rozlišení 500 Kb, 600 x 800 pixelů)

Vzhledem ke skutečnosti, že se cesta uskuteční vládním speciálem, MUSÍ všichni účastníci na palubě disponovat platným americkým vízem typu B1/B2 vylepeným v pase. ESTa nestačí. Vízum uděluje ZÚ USA v Praze a jeho udělení je spojené s návštěvou na ZÚ a případným pohovorem. Platnost tohoto víza je 5 – 10 let.

Pokud již disponujete tímto platným vízem (optimální varianta), zašlete nám prosím jeho sken. Pokud nikoliv, po uzavření přihlášek Vám začátkem března zašleme instrukce k vyřízení víza na ZÚ USA v Praze.

Do Kanady je potřeba požádat o víza elektronicky, instrukce Vám zašleme po potvrzení účasti na misi.

Upozorňujeme, že bez vyplnění elektronického formuláře nemůžeme Vaši přihlášku zpracovat. Výběr místních firem a partnerů pro networking bude probíhat na základě Vámi dodaných profilů a informací o Vaší firmě v tomto elektronickém formuláři.  Prosíme proto o co nejkonkrétnější upřesnění Vašich zájmů.

Při vyplňování profilu mějte prosím na paměti, že slouží také jako podklad pro výrobu prezentačního tištěného katalogu mise, jehož cílem je co nejlépe druhou stranu seznámit s profily a kontaktními údaji zúčastněných firem.

Po obdržení Vaší závazné přihlášky a provedení elektronické registrace Vám zašleme další pokyny a zálohovou fakturu na účastnický poplatek.  Další podklady a informace Vám budeme průběžně zasílat elektronickou poštou. Podnikatelskou misi organizačně zajišťuje manažerka Sekce vnějších vztahů Ivana Javorová (email: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript., tel. 778 969 365).

Vzhledem k omezené kapacitě a potřebě vyřízení víz do USA prosíme o včasnou registraci. Pořadatelé si vyhrazují právo odmítnout zájemce o účast s ohledem na vhodnost oborového zaměření v případě převisu poptávky nad počtem míst v letadle. Děkujeme za pochopení.

Těšíme se na Vaši účast a spolupráci s Vámi.

Zpět