Firmy mohou využít zaměstnávání odsouzených

Svaz průmyslu a dopravy ČR (SP ČR) se soustavně a intenzivně zabývá problematikou trhu práce ČR a spolu se sociálními partnery hledá možnosti, jak vyřešit nedostatek pracovníků ve firmách. Podle dat SP ČR firmám v současné době chybí více než 140 tisíc lidí.

V rámci projektu „NORD“ realizovaný přes OP Zaměstnanost, se SP ČR mimo jiné zaměřil na zaměstnávání odsouzených. Vzhledem k nedostatku pracovníků na trhu práce napříč všemi sektory, pořádá SP ČR v rámci tohoto projektu diskusní fóra, na kterých spolupracuje s Generálním ředitelstvím Vězeňské služby ČR. Zástupce vězeňských zařízení i firem pak během diskusních fór blíže seznamují odborníci SP ČR se samotnou problematikou zaměstnávání odsouzených, přínosy i riziky.


Volnou kapacitou pracovních sil a vnitřních výrobních prostor disponuje i věznice v Horním Slavkově, ve které se již diskusní fórum konalo. Věznice tak nabízí zaměstnavatelům, kterým chybí odpovídající zaměstnanci, využitím zaměstnávání odsouzených alespoň částečně vyřešit problematickou situaci s nedostatkem lidí pro výrobu i služby.

V případě zájmu o účast na některém diskusním fóru, které tento rok SP ČR bude pořádat po celé ČR , kontaktujte prosím Terezu Hejlovou ze Sekce zaměstnavatelské SP ČR na e-mailu Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript..


Kontaktovat můžete i přímo ředitele věznice v Horním Slavkově - vrchního radu, plk. Mgr. Radka Kutiše na  e-mail Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript..

 Bližší informace k zaměstnávání odsouzených naleznete zde.


 
 

Tereza Hejlová
/
kategorie Právní infoservis
zpět