Další inovační "Oscar" dostal zelenou

Soutěž o pomyslného inovačního "Oscara" je letos určena nejen firmám, ale také základním, středním a vysokým školám, které mohou přihlásit své projekty v nové kategorii Junior inovátor. Do hlasování se opět může zapojit také veřejnost.

Soutěž odstartovala 24. 3.  2016, uzávěrka příjmu přihlášek pro školy je stanovena na 30. 6. 2016, pro firmy to bude 9. 9. 2016. Podrobné informace o soutěži, včetně podmínek účasti a přihlašovacího formuláře, zájemci najdou na webových stránkách Regionální inovační strategie inovacnifirma.rismsk.cz. V termínu od 12. 9. do 4. 10. zde bude možné hlasovat pro firmu, která získá inovačního oskara veřejnosti.

„Firmy mohou opět do soutěže přihlásit vylepšené výrobky, technologie a služby, přičemž se musí jednat o už uskutečněné inovace, které byly umístěny na trh v předcházejících třech letech. Kritérii budou i letos nově vytvořená pracovní místa, investiční návratnost projektu nebo rentabilita produktu. V kategorii Junior inovátor se budou hodnotit nápady, projektové záměry, případně už konkrétní produkty, záleží to na tom, zdali půjde o základní, střední nebo vysokou školu. Cílem je iniciovat podnikavost u dětí a studentů a podpořit jejich zájem o inovace,“ vysvětluje Martin Sikora, náměstek hejtmana pro regionální rozvoj.

Více informací o soutěži v tiskové zprávě a na webových stránkách soutěže.

Kateřina Pavlíková
/
kategorie Soutěže
zpět