MSV Metal Studénka chystá zásadní investici, největší v historii

Strojírenská společnost MSV Metal Studénka se rozhodla pro zásadní investici, která výrazně ovlivní její budoucnost. V areálu firmy bude postavena nová plně robotizovaná linka na výrobu zápustkových výkovků. Spuštění firma plánuje na druhou polovinu příštího roku.

Investice za zhruba 280 milionů korun je největší investicí v historii strojírenské firmy, díky níž zvýší výrobní kapacitu z původních 14 kilotun na více než 18 kilotun výkovků ročně.

Se zahájením prací na výstavbě linky se počítá do konce letošního roku. „Tato významná investice nám umožní zlepšit efektivitu hlavního procesu kování a tím i posílit naši konkurenceschopnost. Jestliže chceme být úspěšní v tuzemsku i na zahraničních trzích, je naprosto nezbytné investovat do modernizace. Tím budeme nejen rozvíjet produkci na špičkové technologické úrovni, ale i uspokojovat ty nejnáročnější požadavky našich zákazníků,“ říká předseda představenstva MSV Metal Studénka Pavel Krajča.

Nová kovací linka bude určena pro výrobu výkovků z konstrukční, uhlíkové a legované oceli o hmotnosti 10 až 22 kilogramů. „Firma tak přejde na plně robotizovaný provoz procesu kování se snížením fyzické zátěže kovářů,“ dodal ředitel.

foto výroba v MSV Metal

Společnost MSV Metal Studénka loni vyrobila nejvíce produkce ve své novodobé historii. Objem výroby zejména díky výraznému zvýšení efektivity a produktivity výroby loni dosáhl 12 857 tun, což představuje meziroční nárůst o 15 procent. Díky vysoké poptávce, kvalitě a spolehlivosti dodávek strojírenská firma loni dosáhla rekordních tržeb 1,3 miliardy korun oproti jedné miliardě v roce předchozím.

kategorie Z členské základny
zpět