Svaz průmyslu spouští nový podcast

Podcasty zažívají v posledních letech v České republice nebývalý boom. Nově k němu přispěje i Svaz průmyslu a dopravy ČR, který spouští podcastovou sérii Signály průmyslu. Její první epizoda se věnuje digitální ekonomice Evropské unie.

 „Rozšiřujeme naše komunikační kanály o velmi využívaný a vyhledávaný způsob komunikace přes podcasty. Jejich výhodou je snadné použití například při cestách nebo sportu k získání nových informací v širším kontextu. Chceme zpřístupnit názory a postoje Svazu průmyslu i lidem, kteří hledají informace v souvislostech, ale většinou kvůli nedostatku času nemůžou věnovat více pozornosti psaným nebo video materiálům,“ vysvětluje Mirek Hažer, ředitel Sekce komunikace Svazu průmyslu a dopravy ČR.

Podcast SP ČR bude sloužit jako nový komunikační kanál pro interakci se členskou základnou a s širší veřejností se zájmem o ekonomicko-společenské dění a trendy. Svaz průmyslu se bude v jednotlivých epizodách zhruba jednou měsíčně věnovat jednak tématům ze své tradiční agendy, jako je digitální ekonomika, Průmysl 4.0, energetika, podpora exportu nebo zaměstnávání cizinců, tak i novým a stále aktuálnějším výzvám, jako je udržitelnost nebo diverzita. 

Série startuje epizodou o významu evropské digitální legislativy

Jednotlivé díly Signálů průmyslu natáčí Svaz průmyslu a dopravy ČR v prostorách jednoho ze svých členů, společnosti T-Mobile, a to v podcastovně Magenta Experience Center na pražském Pankráci. Podcasty digital

Tam také vznikl pilotní díl, který se věnuje chystané evropské digitální legislativě. Její důležitost pro české podniky vysvětluje Milena Jabůrková, členka vedení IBM pro Českou republiku a Slovensko a zároveň viceprezidentka SP ČR, a Kateřina Kalužová, manažerka pro digitální ekonomiku Svazu průmyslu a dopravy ČR. Epizodu si můžete poslechnout například zde:

Jeden z dalších dílů plánovaných na léto se bude věnovat exportu a tomu, jak na zahraniční obchod dopadá válka na Ukrajině. „Invaze Ruska na Ukrajinu vytvořila ve světě zcela novou realitu. Nejen, že mnohé firmy kvůli tomu ztratily významný trh nebo dodavatele klíčových surovin, ale samotný konflikt změnil i exportní orientaci firem. Podniky, které se dosud orientovaly na Rusko, se musejí zaměřit na jiné teritorium. Nejen takovým firmám proto chceme poradit, co pro ně v tomto ohledu může udělat stát a jak jim může pomoci Svaz průmyslu,“ říká Lukáš Martin, ředitel Sekce mezinárodních vztahů SP ČR, který bude jedním z hostů dílu věnovaného exportu a zahraničnímu obchodu. 

DOSTUPNOST PODCASTU

Podcastová série Signály průmyslu je dostupná v běžných podcastových aplikacích, jako je Spotify, Apple Podcasts nebo Google Podcasts. Každý díl naleznete také na YouTube kanále Svazu průmyslu a dopravy ČR.

kategorie Aktuálně
zpět