SP ČR na tripartitě řešil minimální mzdu i profesní vzdělávání

Na pondělním jednání Rady hospodářské a sociální dohody České republiky delegace vedená prezidentem Svazu průmyslu a dopravy ČR Janem Rafajem projednala za zaměstnavatele otázky minimální mzdy, čerpání programů fondů EU, či podporu profesního vzdělávání.

Tripartita 2023 12 04

SPOLEČNÝ ZÁMĚR PODPORY DALŠÍHO PROFESNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ JAKO INTEGRÁLNÍ SOUČÁSTI CELOŽIVOTNÍHO UČENÍ


„Trvale a konzistentně jsem spolupracovali s partnery na návrhu tohoto systému. Materiál obsahující 20 opatření je po téměř roce vyjednávání připraven jako konsenzuální, zbývá jen rozhodnout o vhodné variantě řízení systému. Za Svaz jsme doporučovali variantu řízení prostřednictvím Fondu, jelikož se jedná o čistější formu řízení. V tom smyslu je již připraven návrh zákona o Fondu, vč. analýzy RIA a vyčíslení finančních nákladů. Prostředky navrhujeme vyčlenit jako 2 % z příspěvku zaměstnavatelů na politiku zaměstnanosti, což činí zhruba 440 mil. Kč ročně,“ okomentoval bod viceprezident SP ČR Bohdan Wojnar.


DLOUHODOBÝ ZÁMĚR VZDĚLÁVÁNÍ A ROZVOJE VZDĚLÁVACÍ SOUSTAVY ČR

“Svaz byl zapojen i s ostatními sociálními partnery do přípravy a projednávání Dlouhodobého záměru od konce roku 2022. Doporučujeme Vládě materiál projednat a schválit. V rámci meziresortního řízení jsme měli několik připomínek, které byly řádně vypořádány a nepanuje v nich žádný rozpor. Podstatné nicméně bude, jak bude Dlouhodobý záměr skutečně realizován a kontrolován,” okomentoval Miloš Rathouský, zástupce ředitelky Sekce zaměstnavatelské pro vzdělávání a rozvoj lidských zdrojů.


NASTAVENÍ VALORIZAČNÍHO MECHANISMU MINIMÁLNÍ MZDY

„V rámci nastavení automatického valorizačního mechanismu prosazujeme variantu, kdy je k posouzení přiměřenosti minimální mzdy použita orientační referenční hodnota 45% průměrné hrubé mzdy. Tento mechanismus musí být pro zaměstnavatele zejména nákladově udržitelný i vzhledem k aktuální situaci na trhu práce, vysokým cenám energii a dalších výstupů. Pro zaměstnavatele je důležitou hodnotou produktivita práce, což zohledňujeme také v našem stanovisku k novele zákoníku práce. Jako Svaz také podporujeme zrušení §112, institutu zaručených mezd,“ vysvětlil stanovisko Svazu viceprezident SP ČR Bohdan Wojnar.


STAV IMPLEMENTACE PROGRAMŮ FONDŮ EU A ZAPOJENÍ SOCIÁLNÍCH PARTNERŮ DO PŘÍPRAVY PROGRAMOVÉHO OBDOBÍ 2028+

„Zaměstnavatelé berou informaci na vědomí a kvitují pokrok v oblasti čerpání prostředků programového období 2014-2020. Mnoho firem ale upozorňuje, že je nutné zajistit efektivní čerpání i v současném období 2021-2027 a zároveň zamezit dalšímu zpoždění v hodnocení a tím ohrožení projektů. Je také třeba zlepšit podmínky pro čerpání a například zamezit aplikaci přísnějších pravidel kontrol žádostí oproti jiným členským státům. ČR patří u některých pravidel mezi nejpřísnější státy, což odrazuje od čerpání a zejména komplikuje a prodlužuje samotný proces jak na straně žadatele, tak na straně řídících orgánů,“ uvedl prezident SP ČR Jan Rafaj.

kategorie Tiskové zprávy
zpět