SP ČR pořádá Česko-arménské byznysové fórum

Šéf Svazu J.Hanák přivítá prezidenta České republiky a Arménské republiky na akci, na níž se sejde více jak 110 podnikatelů.    .

----------------------------------------------------------------------------------------

 

Svaz průmyslu a dopravy (SP ČR) v Praze pořádá v pátek 31. ledna ve spolupráci s Ministerstvem průmyslu a obchodu ČR Česko-arménské podnikatelské fórum, jehož cílem je rozvoj obchodních styků mezi ČR a Arménskou republikou. Dalšími spolupořádajícími subjekty jsou Kancelář prezidenta ČR a Komora pro hospodářské styky se zeměmi SNS.

O významu, kterou akci obě země přikládají, svědčí skutečnost, že se jí zúčastní hlavy obou států – prezident ČR Miloš Zeman a jeho arménský protějšek Serž Sargasian. Na fóru vystoupí i ministr hospodářství Arménie Vagram Avanesian a jeho kolega z ministerstva zahraničních věcí Eduard Nalbandian stejně jako ministr průmyslu a obchodu ČR. Projev pronese i prezident SP ČR Jaroslav Hanák, který je hlavním hostitelem akce a přivítá obě hlavy států.

O účast na fóru projevili velký zájem podnikatelé z obou zemí. Arménskou stranu budou reprezentovat zástupci bezmála tří desítek firem, svazů a institucí, z hostitelské země se účast vyšplhá na téměř 80 firem, které zastupují zejména strojírenské obory a dále automobilový a elektrotechnický průmysl, dopravu a služby. Účastníci budou mít po oficiální části programu možnost navázat kontakty při osobních dvoustranných jednáních.

Součástí návštěvy je i podpis sedmi memorand o spolupráci, které by mohly alespoň částečně napomoci intenzivnějším vzájemným vztahům. „Je evidentní, že obchodní vztahy potřebují povzbudit. Byznysové fórum za účasti hlav států a dohoda o podnikatelské misi, která by do Arménie provázela prezidenta republiky, je právě tím impulsem, který potřebujeme,“ uvedl Jaroslav Hanák.

Mostýn Milan
/
kategorie Tiskové zprávy
zpět