Zdeněk Liška bylu uveden do Síně slávy MANAŽERA ROKu

Generální ředitel Svazu průmyslu a dopravy ČR byl oceněn za přínos pro manažerskou soutěž i za prosazování zájmů zaměstnavatelů.   .

-----------------------------------------------------------------------------------------

Do síně slávy MANAŽERA ROKU byl 24. dubna v rámci vyhlašování vítězů 21. ročníku soutěže MANAŽER ROKU uveden generální ředitel a člen představenstva Svazu průmyslu a dopravy ČR Ing. Zdeněk Liška.

Osobní zásluhou Zdeňka Lišky je existence soutěže MANAŽER ROKU, byl u jejího založení, a udržení její vysoké odborné úrovně.

Ve funkci generálního ředitele působí od roku 1999. Svaz pod jeho vedením zvýšil svou roli reprezentanta zaměstnavatelských a podnikatelských zájmů v České republice, zejména pak na poli Rady hospodářské a sociání dohody ČR (tripartity). Dokázal využít svých zkušeností při komunikaci s měnícími se politickými strukturami a v nekončícím procesu ovlivňování legislativy.

Ing. Zdeněk Liška pochází ze Žatecka, jeho profesní život je však spojen s Prahou. Po dokončení studií v roce 1975 nastoupil do ČKD Praha, kde pracoval v různých ekonomických funkcích. Tam získal cenné zkušenosti, které využil ve Svazu průmyslu a dopravy ČR, kde začal působit od jeho založení v roce 1990.