Novou generální ředitelkou SP ČR bude Dagmar Kuchtová

Také s novou generální ředitelkou bude SP ČR pokračovat v upevňování svého postavení lídra v prosazování zájmů zaměstnavatelů a podnikatelů.

O tom, že  nejvýznamnější svaz zaměstnavatelů v ČR, Svaz průmyslu a dopravy ČR (SP ČR), bude mít od prvního října letošního roku novou generální ředitelku, rozhodlo v úterý na svém zasedání představenstvo SP ČR. Ing. Dagmar Kuchtová je dlouholetá zástupkyně dosavadního generálního ředitele Ing. Zdeňka Lišky a ředitelka Sekce mezinárodních vztahů.

Dagmar Kuchtová prošla ve dvoukolovém výběrovém řízení do užšího výběru tří kandidátů. Na post generální manažerky Svazu nastupuje sice od 1. října, ovšem již od 1. srpna začne přebírat tuto funkci.

Mezi hlavní úkoly nové generální ředitelky bude patřit zejména zkvalitnění „klientského servisu“ pro členy SP ČR zahrnujícího 28 svazů a asociací a 123 individuálních členských firem. Jejím záměrem je zvýšit vliv SP ČR v regionech a získávat ve spolupráci s oborovými členskými svazy a asociacemi nové členy.

Její snahou bude, výrazněji posílit hlas českého průmyslu v Bruselu a současně podpořit pozitivnější obraz EU a výhod členství mezi veřejností. Prioritou bude zvýšení povědomí o SP ČR mezi odbornou veřejností.

SP ČR bude pokračovat v prosazování zájmů členů v prioritních oblastech, jakými jsou pracovněprávní legislativa, energetická a environmentální politika, podpora technického vzdělávání a výzkumu, vývoje a inovací či podpora exportu.

Ing. Dagmar Kuchtová je absolventkou VŠE Praha, obor ekonomika služeb a cestovního ruchu. Po studiích pracovala v letech 1983 – 1986 v oddělení dovozu technologií pro těžbu a geologický průzkum podniku zahraničního obchodu Strojexport.

V letech 1992 – 1994 působila na pozici Office Manager českého zastoupení švédského výrobce elektrického a pneumatického nářadí Atlas Copco Tools, s.r.o.

Od roku 1994 působí ve Svazu průmyslu a dopravy ČR, nejprve na pozici zástupkyně ředitelky zahraničního odboru, od roku 1998 jako ředitelka sekce vnějších a později mezinárodních vztahů a jako zástupkyně generálního ředitele.

Od roku 2006 je předsedkyní výkonného výboru Platformy podnikatelů pro zahraniční rozvojovou spolupráci při SP ČR, tajemnicí Veletržního výboru Svazu. SP ČR zastupuje ve Výboru pro mezinárodní vztahy Konfederace evropského podnikání BUSINESSEUROPE v Bruselu.

Hovoří anglicky, německy, rusky a francouzsky.

Jiří Janda