Novým členem představenstva SP ČR Jiří Holoubek

Představenstvo SP ČR dne 17. června 2014 kooptovalo za svého člena prezidenta Českomoravské elektrotechnické asociace Jiřího Holoubka.

-------------------------------------------------------------------------------------------

Jiří Holoubek je absolventem elektrotechnické fakulty Vysokého učení technického v Brně a po odborné praxi projektanta a samostatného vývojového pracovníka v EZ Praha se do vysokoškolského prostředí vrátil a zabýval se především problematikou elektrotepelných spotřebičů velkých výkonů, regulovaných pohonů a rozvodných zařízení.

Ing. Holoubek v roce 1992 byl spoluzakladatelem firmy ELCOM, a. s. a dosud zde zastává funkci předsedy představenstva. Nadále se intenzívně věnuje problematice energetického rušení, kvality elektřiny a výstavby zkušeben a laboratoří v oblasti silnoproudé elektrotechniky. Od roku 2012 je prezidentem Českomoravské elektrotechnické asociace. Tuto zastupuje na jednáních Fóra vysokých škol a průmyslu a v rámci své odbornosti nadále spolupracuje s elektrotechnickými fakultami Vysoké školy báňské Technické univerzity v Ostravě a Vysokého učení technického v Brně. Proto i ve Svazu průmyslu a dopravy ČR se Ing. Holoubek chce prioritně zapojit do problematiky vztahující se k řešení odborného školství, výzkumu, vývoje a inovací.

Jiří Janda