O vyhlášení Roku průmyslu a technického vzdělávání 2015

Vyhlášení Roku průmyslu a technického vzdělávání 2015.

Svaz průmyslu a dopravy České republiky vyhlásil 29. září na svém Sněmu rok 2015 Rokem průmyslu a technického vzdělávání. Záměrem je zvednout zájem veřejnosti o technické obory, zejména zviditelnit již existující úspěšné projekty podpory technického vzdělávání. Rokem by se mělo prolínat několik páteřních aktivit. Ve fázi finalizace je vytvoření interaktivní webové stránky, jejíž ambicí je stát se centrálním místem, poukazujícím na modernost a přínos tuzemského průmyslu a shrnujícím existující podporu technického vzdělávání. Další páteřní aktivitou je chystaná online kampaň se zaměřením na rodiče, děti a mládež. Záměrem je zorganizovat sérii kulatých stolů k systémovým změnám ve školství, ale také akce jako je Den průmyslu v Ostravě či Letní Business Škola. Vydán bude Almanach technického vzdělávání a statistická ročenka Panorama s vyjádřeními zástupců podnikatelské sféry.

 Rok průmyslu a technického vzdělávání osobně zaštítil předseda vlády Bohuslav Sobotka. Záštitu mu udělili ministr školství a mládeže Marcel Chládek, ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek a ministryně práce a sociálních věcí Michaela Marksová-Tominová. Generální partner je Erste Group - Česká spořitelna a její nadace Depozitum Bonum. K záměru se připojily již desítky odvětvových svazů a asociací a jednotlivých firem a škol a dalších organizací

 V případě zájmu o prezentaci vlastní aktivity lze vyplnit zde uvedený formulář s kontakty, na které se zástupci Svazu průmyslu a dopravy ČR obrátí.

ROK PRUMYSLU - prezentace
SPČR_harmonogram_akcí_RPTV_2015

Registrace: registrace.spcr.cz/ostatni
Růžena Hejná
/
kategorie Tiskové zprávy
zpět