Podnikatelská mise SP ČR odletěla do Číny s prezidentem

  V čele byznysové delegace je J. Hanák, prezident SP ČR, který cestuˇdo Chengdu a Pekingu zajišťuje. Součástí jsou podnikatelská fóra.  .

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Více jak pět desítek podnikatelů odletělo 23. října do Čínské lidové republiky s prezidentem republiky Milošem Zemanem. Podnikatelskou misi ve dnech 23. až 28. října organizuje Svaz průmyslu a dopravy ČR (SP ČR), v jejím čele je prezident SP ČR Jaroslav Hanák.

„Je pro nás důležité, že po deseti letech prezident ČR zamířil do Číny doprovázený naší podnikatelskou delegací. Svědčí to o tom, že v oficiálních vztazích obou zemí nejsou překážky, jako tomu bylo dříve. Pro byznys je to dobrý signál,“ uvedl Jaroslav Hanák.

Delegace nejprve letí do významného průmyslového centra Chengdu v jihozápadní části země v provincii Sečuán s více jak 11 miliony obyvatel. Na přípravě cesty SP ČR spolupracoval právě se sečuánskou vládou, ale také s ambasádami obou zemí a agenturou CzechTrade.

Součástí programu bude galavečeře za účasti politiků, zástupců byznysu a Podnikatelské fórum. Připravena jsou bilaterální jednání firem.

„Je dobře, že prvním místem návštěvy je právě Chengdu. Spolupráce s ním je pro nás prioritní, některým našim firmám se již podařilo najít zde partnery,“ uvedl Jaroslav Hanák.

Dalším místem cesty je Peking. Na jejím organizačním zajištění spolupracoval SP ČR s čínskou vládní organizací CCPIT (China Council for the Promotion of International Trade).

Proběhne zde seminář Bank of China, zajišťovaný PPF. Prezident SP ČR Jaroslav Hanák se v rámci návštěvy setká s představiteli čínského byznysu.

Svaz průmyslu a dopravy ČR je nejen organizátorem nynější podnikatelské mise, ale aktivně mnoho let podporuje spolupráci s Čínskou lidovou republikou. Intenzivně vyjednával o uvolnění vztahů a vízové politiky, organizoval řadu podnikatelských misí a také setkání s čínskými delegacemi v České republice.

Mostýn Milan
/
kategorie Tiskové zprávy
zpět