Zástupce SP ČR jednal v Milánu o vztahu EU - Asie

  Viceprezident Stanislav Kázecký se zúčastnil v Milánu zasedání výkonného výboru Konfederace evropského podnikání BUSINESSEUROPE.

-------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 milan b

Viceprezident Stanislav Kázecký (na fotografii vlevo) se v rámci akce setkal s prezidentkou BUSINESSEUROPE Emmou Marcegaglia a také s generálním ředitelem této konfederace Marcusem Beyrerem.

 Za účasti viceprezidenta Svazu průmyslu a dopravy ČR (SP ČR) Stanislava Kázeckého proběhlo ve druhé polovině října jednání výkonného výboru Konfederace evropského podnikání BUSINESSEUROPE, které se konalo v italském Miláně při příležitosti Podnikatelského fóra EU-Asie. BUSINESSEUROPE sdružuje evropské zaměstnavatelské a podnikatelské svazy a jeho členem je SP ČR.

Předmětem jednání byla agenda nové komise EU a také diskuse nad deseti jejími prioritami a nad 300 miliardami na investice. Široká diskuze probíhala i ohledně sankcí vůči Rusku, kde ale BUSINESSEUROPE zastává nadále stanovisko podporující postoj EU.

Zastřešujícím tématem Podnikatelského fóra EU-Asie bylo „Posílení obchodních vztahů s cílem podpořit hospodářskou integraci mezi Evropou a Asií“. Prioritními tématy byly obchod, investice, energetika, zelené technologie, udržitelné využívání přírodních zdrojů, spolupráce v oblasti infrastruktur, propojování sítí a bezpečnost potravin. Akce se zúčastnilo na 450 zástupců podnikatelů z Asie a na 350 zástupců z EU. Podnikatelské fórum doprovázelo setkání vrcholných představitelů zemí EU a Asie včetně čínského a japonského premiéra, německé kancléřky a ruského prezidenta. Účasten byl rovněž český prezident Miloš Zeman.

 

 Společná deklarace z  Podnikatelského fóra EU-Asie

Mostýn Milan
/
kategorie Tiskové zprávy
zpět