Nominace do soutěže MANAŽER ROKU 2014 zahájeny

Svaz průmyslu a dopravy ČR jako spoluvyhlašovatel prestižní soutěže MR vyzývá své členy, aby do poloviny února příštího roku do ní nominovali své úspěšné manažery.  .

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Vyhlašovatelé prestižní celostátní soutěže MANAŽER ROKU - Svaz průmyslu a dopravy ČR, Konfederace zaměstnavatelských a podnikatelských svazů ČR, Česká manažerská asociace - vyzývají k nominacím manažerů do dalšího ročníku. Soutěž již po 22. bude zviditelňovat významné osobnosti managementu České republiky. Nominační období trvá od října 2014 do poloviny února 2015.

Do soutěže MANAŽER ROKU 2014 mohou manažery nominovat právnické osoby, státní a veřejné instituce, bankovní domy, zaměstnavatelské, podnikatelské a profesní svazy, správní nebo statutární orgány firem, družstev a také účastníci soutěže minulých ročníků soutěže. Připraven je pro ně speciální nominační list, který je k dispozici ke stažení na webových stránkách www.manazerroku.cz, na kterých rovněž najdou bližší informace k novému ročníku soutěže. Své nominace mohou subjekty zasílat na adresu České manažerské asociace Václavské nám. 21, Praha 1.

Výběr nominovaných provede Hodnotitelská komise na základě podmínek a kritérií soutěže. „Na regulérnost nominačního procesu i dalšího průběhu soutěže dohlíží Řídící výbor soutěže, složený ze zástupců vyhlašovatelů, partnerů soutěže, vrcholových manažerů a odborníků z oblasti managementu,“ upřesňuje Milan Mostýn, tiskový mluvčí soutěže MANAŽER ROKU. Slavnostní vyhlášení výsledků 22. ročníku soutěže proběhne 23. dubna 2015 v paláci Žofín v Praze.

Podmínky a kritéria pro účast v soutěži MANAŽER ROKU 2014

Do soutěže může být zařazen manažer po splnění následujících podmínek:

• ·         soutěžící je manažerem/manažerkou v organizaci zaregistrované pro danou činnost v ČR,
  • ·         manažerské funkce vykonává v ČR nejméně po dobu tří let (nemusí být občanem ČR),
  • ·         podání písemné přihlášky, která obsahuje prohlášení o oprávněnosti používat osobní údaje,
  • ·         vyjádření souhlasu s účastí v soutěži a závazek k uhrazení vložného (15 000, – Kč s DPH).

Účastník musí rovněž vyhovovat příslušným kritériím:

• osobní      podíl na úspěšnosti a rozvoji firmy,
  • vysoká      kvalifikace v oboru i v oblasti řízení,
  • využívání      a rozvoj moderní metody řízení firmy, strategické a invenční      myšlení,
  • manažerskou      profesi uplatňuje v podmínkách evropského ekonomického prostoru,
  • dovede      získávat pracovníky pro cíle firmy,
  • vyznačuje      se etikou a korektností jednání v podnikání.

Kontakty pro média

Milan Mostýn, ředitel Sekce komunikace Svazu průmyslu a dopravy ČR a tiskový mluvčí soutěže MANAŽER ROKU

Mobil:           739 452 816

O soutěži MANAŽER ROKU

Soutěž o nejlepšího MANAŽERA ROKU byla založena v roce 1993 jako počátek tradice hodnocení významných reprezentantů managementu v České republice. Je prezentací moderních metod firemního řízení, jejich vývoje a trendu. Umožňuje ocenit osobnosti managementu, prezentovat jejich výsledky širší veřejnosti a poukázat na jejich úlohu v rozvoji české ekonomiky.

Soutěž je veřejná, návrhy na účast v soutěži mohou podávat právnické osoby, podnikající fyzické osoby, ministerstva, svazy měst a obcí, zastupitelstva všech stupňů, banky, investiční fondy, zaměstnavatelské, podnikatelské a profesní svazy, asociace, unie, hospodářské komory, správní nebo statutární orgány firem, družstev, nominátoři (odborníci na management, účastníci minulých ročníků soutěže, profesoři vysokých škol, výkonní manažeři), případně další instituce. Zaměstnavatelské svazy, asociace, regionální hospodářské komory atd., sledující manažery v okruhu své působnosti, provedou jejich výběr na základě podmínek a kriterií soutěže. Všechny přihlášky, které budou splňovat předepsané náležitosti, budou zařazeny do soutěže.

Více informací o soutěži naleznete na: www.manazerroku.cz.