Generálním partnerem Roku průmyslu je Česká spořitelna

Česká spořitelna se jako generální partner zapojila do iniciativy Svazu průmyslu a dopravy ČR, který letošní rok vyhlásil Rokem průmyslu a technického vzdělávání.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Česká spořitelna je generálním partnerem letošního Roku průmyslu a technického vzdělávání

-    Svaz průmyslu a dopravy ČR vyhlásil rok 2015 Rokem průmyslu a technického vzdělávání

-    Do této iniciativy se zapojila i Nadace Depositum Bonum, která podporuje kvalitní vzdělání technických a přírodovědných oborů

-   Tento projekt by měl upozornit na nedostatek technicky vzdělaných zaměstnanců a podpořit propojování akademické a privátní sféry

 

Rok 2015 se ponese ve znamení technického vzdělávání. Nedostatek kvalifikovaných zaměstnanců s technickým vzděláním je dlouhodobým problémem České republiky. Pokud však budou mít české firmy i v budoucnu stejné obtíže se sháněním těchto pracovníků jako dnes, nebude moci zdejší průmysl nikdy využít svůj plný potenciál. Řešením je užší spolupráce škol a firem, která by mohla mladé lidi přitáhnout k technickým oborům. A právě propojování obou sfér je i cílem Nadace Depositum Bonum, kterou založila Česká spořitelna. V letošním roce bude její podpora kvalitního vzdělávání ještě intenzivnější. Česká spořitelna se totiž jako generální partner zapojila do iniciativy Svazu průmyslu a dopravy ČR, který letošní rok vyhlásil Rokem průmyslu a technického vzdělávání.

„Když navštívíte úspěšné firmy, které exportují do zahraničí, a vidíte, že na trhu práce nemohou najít kvalifikované pracovníky, zabolí vás u srdce. Proto je jedním z našich cílů přivést dohromady lidi z finančnictví, průmyslu, škol a politiky, aby podpořili vzdělávání,“ uvedl Pavel Kysilka, předseda představenstva České spořitelny a předseda správní rady Nadace Depositum Bonum.

Právě Nadace Depositum Bonum, kterou Česká spořitelna založila před dvěma lety, pomáhá zkvalitnit výuku technických a přírodovědných oborů na českých školách. V rámci projektu Elixír do škol Nadace po celé České republice založila 21 Regionálních center, ve kterých se každý měsíc schází učitelé fyziky a vyměňují si své nejlepší nápady do výuky. V centrech si také mohou zdarma půjčit učební pomůcky v celkové hodnotě necelého milionu korun.

Jedním z cílů Nadace Depositum Bonum je i propojovat školy s místními podniky, aby společně pomohly dětem ukázat technické obory v novém světle. Do projektu se již zapojují firmy, které učitelům a jejich žákům nabízejí exkurze a podporují Regionální centra nákupem dalších pomůcek.

„Od firmy Meopta jsme dostali bedny čoček. Máme rozptylky, spojky i hranoly. Děti pomůcky dostanou do ruky, můžou se sklem dělat pokusy a kantor se nemusí bát, že se něco rozbije. Je to naprosto skvělé a jsme za to velmi vděční,“ pochvaluje si Irena Dvořáková, učitelka fyziky na ZŠ Červený vrch v Praze a hlavní metodička projektu Elixír do škol.

 

Pro další informace prosím kontaktujte Tiskové centrum Finanční skupiny České spořitelny:

Kristýna Havligerová                                                                                     

Tisková mluvčí ČS                                                                                         

E-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.                                                        

Tel.:+ 420 731 647 004                                                                         

 

Profil České spořitelny

Česká spořitelna je největší bankou v České republice  · Její služby využívá více než 5 milionů klientů: občané, malé a střední firmy, obce a města, financuje také velké korporace a poskytuje služby v oblasti finančních trhů · Od roku 2000 je Česká spořitelna členem Erste Group a pod touto značkou obsluhuje bonitní a korporátní klienty · Disponuje nejširší sítí poboček a bankomatů v České republice · Důležitou roli hraje také na poli inovací: byla například první bankou na českém trhu, která začala masivně vydávat bezkontaktní karty a vytvářet síť pro jejich využití  · Další zajímavé informace o České spořitelně zde.

 Česká spořitelna – Zodpovědný partner společnosti

5 000 000 000 Kč jsme investovali do projektů na výrobu energie z obnovitelných zdrojů a do energeticky úsporných projektů · 1 450 000 000 Kč jsme vložili do Nadace Depositum Bonum na podporu vzdělávání v České republice · 80 000 000 Kč jsme spolu s Nadací České spořitelny v roce 2012 věnovali na obecně prospěšné projekty · 2 000 000 Kč jsme v roce 2013 rozdělili celkem 34 charitativním projektům na základě výsledků hlasování v našich dvou grantových programech pro zaměstnance a klienty · 8 000 seniorů navštívilo vzdělávací kurzy „Senioři komunikují" v 634 českých městech a obcích · 1 887 dobrovolníků se v roce 2013 zúčastnilo spořitelních Dnů pro charitu. Věnovali jsme více než 16 000 hodin práce dobrovolníků · 376 našich poboček má bezbariérový přístup a přes 250 našich bankomatů je uzpůsobeno pro obsluhu nevidomými klienty · 2 pracovní dny může každý zaměstnanec využít na obecně prospěšnou činnost díky spořitelním Dnům pro charitu · Další zajímavé informace o společenské odpovědnosti České spořitelny zde.

 Profil Erste Group

Erste Group je předním poskytovatelem finančních služeb ve východní části EU  ·  Zhruba 46 000 zaměstnanců poskytuje finanční služby 16,5 milionům klientů v téměř 2 900 pobočkách v 7 zemích (v Rakousku, České republice, na Slovensku, v Rumunsku, Maďarsku, Chorvatsku, Srbsku) · Ke konci roku 2013 dosáhla bilanční suma skupiny Erste Group EUR 199,9 mld., čistý zisk činil EUR 61 mil. a poměr nákladů k výnosům 52,5%.

 

Jiří Janda
/
kategorie Tiskové zprávy
zpět