Premiér a ministryně jednali se SP ČR o technickém školství

Premiér Bohuslav Sobotka a ministryně školství Kateřina Valachová navštívili sídlo SP ČR.

premiér

Předseda vlády Bohuslav Sobotka a ministryně školství, mládeže a tělovýchovy Kateřina Valachová dnes navštívili centrálu Svazu průmyslu a dopravy ČR (SP ČR). Tématem jejich setkání se členy vedení SP ČR v čele s jeho prezidentem Jaroslavem Hanákem byla podpora technického školství v ČR. Vláda podporuje aktivity Roku průmyslu a technického vzdělávání, který SP ČR vyhlásil na letošní rok, aby zlepšil podmínky pro těsnější spolupráci škol s firmami.

Účastníci schůzky jednali o prioritách a cílech SP ČR v oblasti technického vzdělávání. Jde zejména o strategii v oblasti regionálního školství, zavádění prvků duálního vzdělávání, reformu financování středních škol, povinné přijímací zkoušky i maturita z matematiky, nastavení kapacit odborných škol podle potřeb trhu práce, podporu polytechnického vzdělávání na základních školách i praktického vyučování na školách středních. Shodli se na tom, že je třeba urychleně zkvalitnit systém financování regionálního školství. Podle premiéra Bohuslava Sobotky mohou být i za stávajícího legislativního rámce zjednodušena pravidla financování škol v krajích; předseda vlády chce rovněž přispět ke zlepšení komunikace krajských úřadů se školami a firmami.

"Předseda vlády navštívil sídlo SP ČR vůbec poprvé,“ připomněl prezident SP ČR Jaroslav Hanák. „Jde o signál, že si vláda uvědomuje potřebu rozvoje technického vzdělávání pro zvýšení konkurenceschopnosti země,“ dodal.

Podrobnosti najdete v tiskové zprávě.

 

Návštěva premiéra na SP ČR

10 fotografií Vstupte
Jiří Janda
/
kategorie Tiskové zprávy
zpět