Expertní tým pro digitální ekonomiku

Expertní tým se zabývá otázkami týkajícími se digitální oblasti, kam patří zejména ochrana dat, Průmysl 4.0, rozvoj vysokorychlostních internetových sítí, eGovernment a financování ICT. Souhrn klíčových opatření, která SP ČR v této oblasti prosazuje, naleznete v Prioritách a požadavcích v oblasti digitální ekonomiky a Průmyslu 4.0. Seznam prosazovaných opatření za všechny oblasti naleznete v Programovém prohlášení.

Předsedkyně: Milena Jabůrková
Tajemník: Ondřej Ferdus (Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.)

Pod expertním týmem působí:

  • Platforma pro umělou inteligenci: Je otevřenou skupinou pro členské i nečlenské subjekty. Zabývá se zejména regulací umělé inteligence, tak aby případná legislativa na evropské i národní úrovni neohrozila inovační kapacitu a konkurenceschopnost ČR a EU. Předsedkyně: Milena Jabůrková, tajemník: Ondřej Ferdus (Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.).
  • Pracovní skupina pro digitální transformaci firem: Předseda: Jiří Holoubek, tajemník: Ondřej Ferdus (Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.)
  • Pracovní skupina pro kybernetickou bezpečnost: Předsedkyně: Milena Jabůrková, tajemnice: Kateřina Kalužová (Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.)
kategorie Expertní týmy
zpět