Expertní tým pro energetiku a klimatickou změnu

Expertní tým definuje prioritní aktivity, problémy a cíle v oblasti energetiky a změny klimatu. Předkládá koncepční návrhy nebo se podílí na vypracování stanovisek či připomínek Svazu k českému i unijnímu legislativnímu rámci pro energetický sektor.

Práce expertního týmu probíhá formou per rollam, osobními konzultacemi, společným jednáním, popřípadě zastupováním vybranými členy na příslušných jednáních. K významným tématům se scházejí specializované pracovní skupiny, jejichž závěry jsou předkládány expertnímu týmu ke schválení. Souhrn klíčových opatření, která SP ČR v této oblasti prosazuje, naleznete v Prioritách a požadavcích v oblasti energetiky. Seznam prosazovaných opatření za všechny oblasti naleznete v Programovém prohlášení.

Předseda: Daniel Beneš
Tajemnice: Zuzana Sádlová (Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.)

Pod expertním týmem působí pracovní skupiny:

  • PS Energetická účinnost: Předseda: Ondřej Šrámek, tajemnice Zuzana Sádlová (Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.)
  • PS Energetické koncepce: Předseda: Daniel Beneš, tajemnice: Zuzana Sádlová (Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.)
  • PS Obnovitelné zdroje: Předseda: Pavel Peňáz, tajemnice: Zuzana Sádlová (Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.)
  • PS Ovzduší a klima: Předsedkyně: Zuzana Křejčiříková, tajemnice: Zuzana Sádlová (Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.)
  • PS Plynárenství: Tajemnice: Zuzana Sádlová (Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.)
  • PS Povolovací procesy: Předseda: Daniel Brix, tajemník: Jan Šebesta (jTato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.)
  • PS Trh s elektřinou a teplem: Předseda: Pavel Peňáz, tajemnice: Zuzana Sádlová (Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.)
kategorie Expertní týmy
zpět