Expertní tým pro environmentální politiku

Expertní tým definuje prioritní aktivity a cíle a zpracovává pozice a připomínky k aktuálním problémům včetně legislativních návrhů v oblasti environmentální politiky. Souhrnná stanoviska jsou zaměřena na zefektivnění legislativních podmínek v oblasti environmentální politiky.

Tým je tvořen experty v oblasti životního prostředí z firem i odvětvových svazů, kteří dokážou posoudit konkrétní návrhy strategií a národní i evropské legislativy z pohledu praktických souvislostí a dopadů. Práce v expertním týmu probíhá formou komunikace per rollam, osobními konzultacemi, společným jednáním a jednáním ve specializovaných pracovních skupinách, popřípadě zastupováním vybranými členy na příslušných jednáních. Souhrn klíčových opatření, která SP ČR v této oblasti prosazuje, naleznete v Prioritách a požadavcích v oblasti životního prostředí. Seznam prosazovaných opatření za všechny oblasti naleznete v Programovém prohlášení.

Předsedkyně: Kateřina Kupková
Tajemnice: Dagmar Endrlová (Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.)

Pod expertním týmem působí pracovní skupiny:

  • PS - Oběhové hospodářství: Předseda: Jaroslav Tymich, tajemnice: Dagmar Endrlová (Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.)
  • PS - Ochrana vod: Předseda: Norbert Eichler, tajemnice: Dagmar Endrlová (Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.)
kategorie Expertní týmy
zpět