Expertní tým pro hospodářskou politiku

Expertní tým se zabývá problematikou podmínek podnikatelského prostředí a hospodářského vývoje české ekonomiky, včetně základního směřování hospodářské politiky. Kromě průřezových strategických dokumentů a koncepčních námětů se věnuje tématům v oblastech ekonomiky, financování, investic či technických norem, kde zpracovává připomínky, doporučení a pozice k připravovaným návrhům.

Základním směřováním SP ČR v oblasti hospodářské strategie je silná konkurenceschopná ekonomika transformující výzvy do příležitostí a vytvářející kvalitní podmínky pro život v České republice jako země s potenciálem a rostoucí přidanou hodnotou.

Členy týmu tvoří experti z různých oblastí, kteří dokážou posoudit konkrétní návrhy strategií a národní i evropské legislativy z pohledu vlivu na podnikání a ekonomiku ČR. Práce expertního týmu probíhá formou per rollam, osobními konzultacemi či společným jednáním. Základní seznam prosazovaných opatření za všechny oblasti naleznete v Programovém prohlášení.

Předseda: Martin Jahn
Tajemník: Bohuslav Čížek (Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.)

Pod expertním týmem působí:

  • PS - Technické normy a standardizace: Předseda: Petr Mašek, tajemník: Jan Šebesta (Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.)
kategorie Expertní týmy
zpět