Expertní tým pro kohezní politiku

Expertní tým pro kohezi se zabývá aktivitami v oblasti koheze a evropských fondů (včetně např. Národního plánu obnovy ČR a Operačního programu Spravedlivá transformace) a nastavuje cíle a nástroje pro zlepšení v dané oblasti. Činí tak prostřednictvím definování prioritních aktivit a problémů; předkládá koncepční návrhy, podílí se na znění stanovisek a výzev a vyjadřuje se k transpozičním návrhům předpisů. Finální pozice jsou tvořeny s ohledem na doporučení týmu a programové prohlášení SP ČR. Členy týmu tvoří experti v odvětví znalí firemního prostředí s globálním nadhledem, kteří dokážou posoudit konkrétní návrhy strategií i národní i evropské legislativy z pohledu praktických souvislostí a dopadů. Práce expertního týmu probíhá formou per rollam, osobními konzultacemi, společným jednáním, popřípadě zastupováním vybranými členy na příslušných jednáních. 

Tematicky zaměřené dokumenty jsou sídleny i s týmy pro dané téma. Problematika Modernizačního fondu je přednostně řešena v rámci Pracovní skupiny Ovzduší a klima Expertního týmu pro energetiku a klimatickou změnu.

Souhrn klíčových opatření, která SP ČR v této oblasti prosazuje, naleznete v Prioritách a požadavcích v oblasti podpory investic. Seznam prosazovaných opatření za všechny oblasti naleznete v Programovém prohlášení.

Předseda: Jan Rafaj
Tajemníci: Jan Proksch (Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.); Jan Šebesta (Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.)

kategorie Expertní týmy
zpět