Expertní tým pro výzkum, vývoj a inovace

Expertní tým se zabývá podmínkami aplikovaného výzkumu a zlepšováním nastavení celkového prostředí výzkumu, vývoje a inovací. Činí tak prostřednictvím definování prioritních aktivit a problémů, předkládá koncepční návrhy, podílí se na znění stanovisek a výzev. Finální pozice jsou tvořeny s ohledem na rovné podmínky různých segmentů VaVaI, reálný dopad výstupů na konkurenceschopnost ČR a dlouhodobou kolaboraci firemní a výzkumné sféry.

Tým tvoří představitelé odvětvových svazů, firem, výzkumných organizací a partnerských institucí. Práce expertního týmu probíhá formou per rollam, osobních konzultací, společných jednání a zahrnuje i zastupování vybranými členy na jednáních s relevantními subjekty. Souhrn klíčových opatření, která SP ČR v této oblasti prosazuje, naleznete v Prioritách a požadavcích v oblasti výzkumu, vývoje a inovací. Seznam prosazovaných opatření za všechny oblasti naleznete v Programovém prohlášení.

Předseda: Martin Jahn
Tajemník: Jan Proksch (Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.)

Pod expertním týmem působí pracovní skupiny:

  • Financování VaVaI: Tajemník: Jan Proksch (Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.)
  • Strategické dokumenty pro VaVaI: Tajemník: Jan Proksch (Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.)
kategorie Expertní týmy
zpět