Expertní tým pro zaměstnanost a kolektivní vyjednávání

Expertní tým se zabývá problematikou trhu práce (např. vnitřní mobilita , agenturní zaměstnávání) a zaměstnaností (např. předvídání kvalifikačních potřeb, observatoře práce) a pracovněprávní a sociální legislativou (novela zákoníku práce, úprava důchodů). Vychází z úkolů daných Programovém prohlášení SP ČR a témat nastolených v rámci sociálního dialogu. Schází se nejméně 2x ročně, v případě potřeby častěji. Vytváří ad hoc skupiny k danému předpisu.

Předseda: Jan Rafaj
Tajemnice: Tereza Hejlová (Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.)

Pod expertním týmem působí:

  • Pracovní skupina pro bezpečnost práce: Pracovní skupina se zabývá problematikou BOZP z pohledu zaměstnavatelů, zpracovává připomínky k připravovaným právním předpisům z této oblasti, projednává materiály a stanoviska Rady vlády pro BOZP, zástupci expertního týmu reprezentují stranu zaměstnavatelů také v Poradním výboru pro BOZP Evropské komise a EU-OSHA. Expertní tým při vytváření stanovisek klade důraz na zachování vysoké ochrany zdraví a bezpečnosti pracovníků a omezení nadbytečných administrativních požadavků kladených při realizaci opatření BOZP na zaměstnavatele. Členy týmu tvoří vedoucí útvarů bezpečnosti z předních průmyslových podniků v ČR a nezávislí experti. Práce expertního týmu probíhá formou společných jednání, případně per rollam připomínkování připravované legislativy. Tajemnice: Martina Kroupová (Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.).
  • Pracovní skupina Předdůchody a náročné profese
kategorie Expertní týmy
zpět