Akce SP ČR pro Prahu a Středočeský kraj v březnu a dubnu 2017

V průběhu nadcházejícího čtvrtletí bude regionální zastoupení SP ČR pokračovat v sérii diskusních fór na odborná, pro zaměstnavatele stěžejní témata. Těšit se tak můžete například na diskusní fórum k insolvenčnímu zákonu, k problematice zaměstnávání cizinců, k edukaci školních poradců nebo k problematice registru smluv. V průběhu března se mimo jiné uskuteční další kulatý stůl k Regionální sektorové dohodě a plánována je rovněž Burza práce pro firmy, školy i uchazeče.

• Ochrana osobních údajů
• Insolvenční zákon
• Zaměstnávání cizinců
• Registr smluv
• Problematika školních poradců
• Kulatý stůl k Regionální sektorové dohodě
• Burza práce
• Podnikatelská mise na Kubu s ministrem zemědělství Jurečkou
• Podnikatelská mise s ministrem zahraničí Zaorálkem do Kanady

Ochrana osobních údajů
Na tomto diskusním fóru se účastníci dozvědí a s odborníky ze Svazu průmyslu a dopravy ČR, IBM Česká a Slovenská republika a Úřadu na ochranu osobních údajů (tbc) budou mít možnost diskutovat, praktické dopady nové evropské regulace v oblasti ochrany osobních údajů do prostředí v českých firmách. Diskusní fóra si kladou za cíl umožnit oboustrannou výměnu informací, která bude mj. sloužit pro další spolupráci Svazu s vládou a přípravu pozice Svazu ke vznikající velké novele zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů. 

Vystoupí Tereza Šamanová, manažerka pro digitální ekonomiku SP ČR, Daniel Joksch, specialista na datovou architekturu, IBM Česká a Slovenská republika a Miroslava Matoušová, vrchní rada pro vládní agendy, Úřad pro ochranu osobních údajů.

Pořádá: Svaz průmyslu a dopravy České republiky
Termín: 8. Března, 9:30 – 14:00
Místo: Hotel Fortuna West, Mrkvičkova 2, Praha 6

Insolvenční zákon
Diskusní fórum k insolvenčnímu zákonu a k novinkám v této problematice platným pro rok 2017. Diskusní fórum je určeno všem zájemcům o téma insolvencí. 

Pořádá: Svaz průmyslu a dopravy České republiky
Termín: březen – bude upřesněno
Místo: Hotel Fortuna West, Mrkvičkova 2, Praha 6

Zaměstnávání cizinců
Diskusní fórum k řešení zaměstnávání cizinců v ČR. Budete informování o novelách zákonných norem upravujících zaměstnávání cizinců. Fórum je určeno pro zaměstnavatele, kteří agendu zaměstnávání cizinců řeší nebo se ji chystají rozvíjet. Vítána je účast firem, kteří již mají se zaměstnáváním cizinců zkušenosti a jsou ochotni se o své poznatky a postřehy podělit. Určeno zejména pro vedoucí pracovníky řízení lidských zdrojů.

Pořádá: Svaz průmyslu a dopravy České republiky
Termín: březen-duben – bude upřesněno
Místo: Hotel Fortuna West, Mrkvičkova 2, Praha 6

Registr Smluv
Od 1. 6. 2016 je účinný zákon č. 340/2015 Sb., zákon o zvláštních podmínkách účinnosti některých smluv, uveřejňování těchto smluv a o registru smluv (zákon o registru smluv). Zákonem byl tak zřízen registr smluv vedený Ministerstvem vnitra, ve kterém musí být povinně zveřejněny smlouvy, u kterých tak stanoví zákon. 

Pořádá: Svaz průmyslu a dopravy České republiky
Termín: březen-duben – bude upřesněno
Místo: Hotel Fortuna West, Mrkvičkova 2, Praha 6

Problematika školních poradců
Diskusní fórum bude zaměřeno na práci výchovných poradců základních škol s přihlédnutím k požadavkům trhu práce. Určeno zejména pro vedoucí pracovníky řízení lidských zdrojů.

Pořádá: Svaz průmyslu a dopravy České republiky
Termín: březen-duben – bude upřesněno
Místo: bude upřesněno

Kulatý stůl k Regionální sektorové dohodě
Kulatý stůl informuje o připravenosti Krajského úřadu Středočeského kraje o financování nově otevíraných oborů a přispívání na profesní řidičské průkazy žákům. Nově otevírané obory, kde mohou žáci získat finančně zvýhodněný profesní průkaz, bude od září 2017 (pro školní rok 2017/2018) nabízet SOŠ Neratovice a SOŠ Nymburk. Ředitelé těchto škol své nově otevírané obory na kulatém stole představí. Akce je zaměřena na signatáře regionální sektorové dohody, zejména z oblasti autodopravy.

Pořádá: Svaz průmyslu a dopravy České republiky
Termín: březen-duben – bude upřesněno
Místo: Hotel Fortuna West, Mrkvičkova 2, Praha 6

Burza práce
Akce je zaměřená na nabídku pracovních příležitostí v lokalitě hl. m. Prahy. Určeno zejména pro vedoucí pracovníky řízení lidských zdrojů.

Pořádá: Úřad práce Praha ve spolupráci se Svazem průmyslu a dopravy České republiky
Termín: březen-duben – bude upřesněno
Místo: bude upřesněno

Podnikatelská mise s ministrem zahraničí Zaorálkem do Kanady
Podnikatelská delegace, kterou povede prezident Svazu průmyslu a dopravy ČR Jaroslav Hanák a která bude doprovázet ministra zahraničních věcí Lubomíra Zaorálka při jeho oficiální návštěvě Kanady.

Pořádá: Svaz průmyslu a dopravy České republiky, Ministerstvo zahraničních věcí
Termín: 19. až 26. března 2017
Místo: Kanada, Ottawa
Více…

Podnikatelská mise na Kubu s ministrem zemědělství Jurečkou
Podnikatelská mise Svazu průmyslu a dopravy ČR organizovaná ve spolupráci s Ministerstvem zemědělství ČR bude doprovázet ministra zemědělství Mariana Jurečku při jeho pracovní návštěvě Kuby.

Pořádá: Svaz průmyslu a dopravy České republiky, Ministerstvo zemědělství
Termín: 19. až 24. března 2017
Místo: Kuba
Více…

V průběhu nadcházejícího čtvrtletí budou v Praze a ve Středočeském kraji probíhat další, z hlediska podnikatelů zajímavé akce, pořádané jinými organizátory než SP ČR:

• Projektování a provoz povrchových úprav
• CELNÍ PŘEDPISY v roce 2017
• Jak nejlépe využít SOCIÁLNÍ MÉDIA
• IRFC 2017
• Školení sociálních sítí
• Školení internetového marketingu
• Zóna Logistika 2017

Projektování a provoz povrchových úprav
Akce slouží jako školení v oblasti aktuálních právních předpisů týkajících se jak povrchových úprav, tak ochrany životního prostředí a zdraví pracovníků; přináší informace o nových technologiích a materiálech (pro lakovny, galvanizovny, zinkovny a další), umožňuje prezentace firem. 

Pořádá: PhDr. Zdeňka Jelínková, CSc. – PPK
Termín: 9. a 10. března, 9:30 – 14:00
Místo: Hotel Pyramida, Praha 6, Bělohorská 24
Více… 

Celní předpisy v roce 2017
Cílem semináře je upozornit na nejdůležitější novinky a připravit ty, kteří mají co do činění s celními předpisy, zejména na změny v nakládání se zbožím, celní režimy, dočasné uskladnění, zvláštní celní režimy (dnes celní režimy s ekonomickým účinkem), možnosti zjednodušení celních formalit a dalších problematik.

Pořádá: CzechTrade
Termín: 9. března
Místo: Praha 2, Dittrichova 1968/21
Více… 

Jak nejlépe využít sociální média
Akce je zaměřená na témata úspěch sociálních sítí, Jeto bublina nebo revoluce, co chtějí lidé a jak je získat a další témata ze sociálních sítí.

Pořádá: CzechTrade
Termín: 16. března
Místo: Praha 2, Dittrichova 1968/21
Více...

IRFC 2017
Mezinárodní konference železniční dopravy. Jedná se o setkání vrcholových manažerů, železničních a logistických expertů, zákazníků, významných politiků a institucí z celé Evropy. Témata: KONKURENCESCHOPNOST, DIGITALIZACE, INTEROPERABILITA,… 

Pořádá: OLTIS Group a.s.
Termín: 22. až 24. března
Místo: Clarion Congress Hotel Prague, Praha 9, Freyova 33
Více…

Školení sociálních sítí
Seminář zaměřený na online marketing se zapojením sociálních sítí, zejména Facebooku, který usnadní komunikaci se zákazníky a fanoušky, posílí značku a v některých případech i pozice ve vyhledávání.

Pořádá: Internetová agentura H1.cz
Termín: 28. března
Místo: H1.cz, Factory Office Center, Praha 5, Rozkošného 762/5
Více…

Školení internetového marketingu
Seminář zaměřený na to, kde najít a jakým způsobem oslovit vaši cílovou skupinu, i jak dané uživatele přeměnit na zákazníky. Kromě nezbytných teoretických základů si osvojíte především praktické využití jednotlivých nástrojů pro váš web.

Pořádá: Internetová agentura H1.cz
Termín: 13. dubna
Místo: H1.cz, Factory Office Center, Praha 5, Rozkošného 762/5
Více...

Zóna Logistika 2017
2. ročník konference odborného magazínu Logistika, který přináší moderní interaktivní platformu pro sdílení aktuálních trendů a zkušeností v oblasti interní i externí logistiky u výrobních a obchodních firem, 3PL, spedičních a dopravních společností a e-shopů. SP ČR vystupuje jako partner akce.

Pořádá: E.conomia events
Termín: 20. dubna
Místo: Paspův sál, Nádražní 84, Praha 5 – Smíchov
Více…

David Vondrák
/
kategorie Svaz v regionech
zpět