Na náměstí v Rokycanech se představily firmy hledající pracovníky

Plzeňský kraj je region kvalitních zaměstnavatelů. Na toto téma začal již 2. ročník prestižní putovní výstavy, kterou pořádá Plzeňský kraj ve spolupráci se Svazem průmyslu a dopravy ČR. Výstava začala 25. září na náměstí v Rokycanech, kde se zdržela do 9. října 2018. Na jednom místě se zde představilo 15 firem z Plzeňského kraje. Nyní se přesouvá do dalších měst.

782DF470-139E-4607-B542-CC0BBE6EFB70

„Oceňuji každou podobnou příležitost, kde se místní lidé mohou seznámit s nabídkou volných pracovních pozic a zejména benefitů ze strany zaměstnavatelů. Panely budou na veřejném prostranství, tedy přístupné úplně všem, kdo bude mít zájem si informace přečíst, porovnat a vyhodnotit. Jsem přesvědčený, že je to opravdu dobrá příležitost, jak získat kvalitní práci,“ řekl starosta Rokycan Václav Kočí.

Každá z patnácti zúčastněných firem se na výstavě prezentuje na vlastním panelu. Cílem výstavy je představit společnosti širší veřejnosti a oslovit potenciální zaměstnance s nabídkou práce u těchto kvalitních prověřených zaměstnavatelů. Výstavu pořádá regionální kancelář Svazu průmyslu a dopravy ČR pod záštitou hejtmana Plzeňského kraje Josefa Bernarda.

DF606439-C7E8-4F40-92C0-4A99568914DB

„Plzeňský kraj je krajem venkovským, a proto vítáme každou příležitost, kdy se mohou lidé seznámit s novými příležitostmi, a to především v oblasti práce. Je zásadní, abychom zabránili úbytku obyvatel na venkově, odkud mladí lidé odchází do velkých měst nejen za prací, ale i zábavou a vzděláním a opouští často Plzeňský kraj. Právě tato prestižní výstava nabídne všem místním lidem příležitost něčeho nového, co je obohatí a motivuje zároveň zůstat tam, kde žijí,“ podporuje výstavu náměstek hejtmana pro oblast regionálního rozvoje, fondů EU a informatiky, Ivo Grüner.

Firmy, které se na putovní výstavě budou prezentovat:
Alfmeier CZ s.r.o.
BORGERS CS spol. s r.o.
BRUSH SEM s.r.o.
COMTES FHT a.s.
Doosan Škoda Power s.r.o.
ETD TRANSFORMÁTORY a.s.
invelt - elektro s.r.o.
JTEKT Automotive Czech Plzen s.r.o.
OBZOR, výrobní družstvo, Plzeň
Plzeňská teplárenská, a.s.
RSF Elektronik spol. s r.o.
SWIETELSKY stavební s.r.o.
ŠKODA TRANSPORTATION a.s.
VALUE 4industry s.r.o.
VIZA AUTO CZ, s.r.o.

Tereza Řezníčková
/
kategorie Svaz v regionech
zpět