Útlum těžby na lomu ČSA

Těžební společnost Severní energetická, a.s. přerušuje těžbu a omezuje provoz. V důsledku toho bude od května do července letošního roku ze společností Severní energetická a.s. a Sev.en Inntech, a.s. uvolněn na regionální trh práce značný počet pracovníků technických a dělnických profesí. Propuštění se postupně dotkne 485 zaměstnanců v obvyklých strojírenských profesí, ale také samozřejmě pozic specifických pro těžební společnosti.

„Jedná se o zkušené pracovníky, se všemi potřebnými kompetencemi ve svém oboru a s dobrými pracovními návyky. Společnost je připravena jim poskytnout nejen velkorysé vyrovnání, ale také komplexní podporu včetně pomoci s hledáním nových pracovních příležitostí. V tomto bodě jsme se spojili se Svazem průmyslu a dopravy a pobočkou Úřadu práce v Mostě, kteří nám pomohou oslovit firmy v okolí,“ sdělila Jana Hassmannová, personální ředitelka skupiny Sev.en Energy.

Domluvili jsme na společných krocích, jejichž cílem je najít všem propuštěným pracovníkům, ideálně v co nejkratším čase, nové adekvátní zaměstnání. Rozhodli jsme se proto oslovit firmy ve spádové oblasti těžební společnosti, tj. z okresů Louny, Mostu, Chomutova a Teplic s výzvou nabídky volných pracovních míst dotčeným pracovníkům. V první fázi jsme připraveni zprostředkovat jejich nabídku včetně firemního kontaktu v připravovaném informačním letáku volných pracovních pozic, který bude předán propouštěným zaměstnancům. Nabídka bude členěna dle odvětvové a profesní struktury, abychom cílili co nejefektivněji,“ upřesnila Radka Bartíková, manažerka SP ČR pro Ústecký a Karlovarský kraj.

Pokud patříte mezi firmy z výše uvedených okresů, které v současné době hledají nové pracovníky profesí Obsluha strojního zařízení, Řidič pracovních strojů, Provozní Elektrikář, Provozní zámečník, Mechanik/Elektronik, Laborant nebo obdobných pracovních pozic a máte zájem o bližší informace, spojte se s námi prostřednictvím krátkého dotazníku. Poskytnuté informace budou předány kompetentním osobám z obou společností k případnému užšímu propojení.

V případě dotazů se obracejte na Ing. Radku Bartíkovou, regionální manažerku SP ČR pro Ústecký a Karlovarský kraj na telefonním čísle 731 411 179 nebo e-mailem na Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript..

kategorie Svaz v regionech
zpět