Svaz ocenil nejlepší školu ve svařování

Již podeváté udělil Svaz průmyslu a dopravy ČR záštitu soutěži ve svařování O Zlatou kuklu SIAD. V ní se dne 26. dubna utkalo 38 vybraných žáků a žákyň středních škol z celé republiky, a to ve třech svařovacích metodách. Svaz navíc každoročně oceňuje nejlepší školu.

„Soutěž má již svou tradici a já jsem vděčná, že jsme ji opět mohli podpořit. Zaměstnavatelé jsou stále hladoví po šikovných lidech a soutěžící opět dokázali, že až opustí brány škol, určitě nebudou mít o kvalitní práci nouzi,“ konstatovala Radka Bartíková, regionální manažerka SP ČR pro Ústecký a Karlovarský kraj.

Ten nejlepší ovšem může být jen jeden. Absolutním vítězem, který si odnesl zlatou kuklu, se stal Mathias Bertók z pořadatelské Střední školy technické Most. Tato škola očividně umí vychovávat budoucí pracovní sílu, neboť její svěřenci obsadili první místa ve všech kategoriích soutěže a tím současně vybojovali prvenství mezi školami. Z rukou regionální manažerky Bartíkové proto převzal ocenění také její ředitel Karel Vokáč.

Zlatá kukla SIAD 2024 1

 

 

 

kategorie Svaz v regionech
zpět