Exportní příležitosti v rámci vnější spolupráce EU v sektoru vodního hospodářství

Pozvánka na seminář v Bruselu 21. 11. 2013. Registrace do 25. 10. 2013.

Dne 21. 11. 2013 pořádá Stálé zastoupení ČR při EU, Zastoupení Ministerstva průmyslu a obchodu ČR v Bruselu a CEBRE spolu se Stálým zastoupením Velké Británie při EU v Bruselu seminář k problematice zásobování vodou a zacházení s odpadními vodami v rámci programů vnější pomoci EU.

Tématem semináře, který je určený zejména pro podnikatelské subjekty, ale také vědecké a výzkumné instituce ze zemí EU, jsou projekty vnější spolupráce Evropské unie v sektoru vody, tj. vodní hospodářství, dodávky pitné vody, obecní a průmyslové systémy pro čištění odpadních vod, znečištění mořské vody, zavlažování, informační systémy pro řízení vodního hospodářství, služby vodního hospodářství změna klimatu a další.

Unijní projekty vnější spolupráce znamenají řadu příležitostí pro soukromý sektor, a to mimo jiné právě v sektoru vody. Aktuálně jsou vypsány např.

následující tendry: Engineering design and construction of Kars waste water treatment plant in Turkey; Construction of the sewage system, Istrian county, Croatia; Vocational Training Centre for the Water Sector, Luanda Province, Angola; Construction and optimization of 274 drinking water supply and hydropower units in the Republic of Chad a další.

V dopolední části si seminář klade za cíl přiblížit účastníkům aktuální programy a příležitosti v sektoru vody, které Evropská unie ve třetích zemích financuje (fondy EDF, DCI, ENPI, IPA). Přítomni budou experti z Evropských institucí, Evropské investiční banky, Evropské banky pro obnovu a rozvoj a další, které bude možno na místě konzultovat. V odpolední části semináře bude prostor pro B2B setkání a příležitost sejít se na jednom místě s potencionálními partnery z jiných členských států. Semináře se účastní pravidelně 120 - 150 firem se zájmem o unijní projekty v daném sektoru. Nabízí tak významnou příležitost k výměně kontaktů a navázání spolupráce pro případnou společnou účast v tendrech EU.

Seminář bude veden v angličtině.

Pozvánka

Pozvánka je určena zvláště podnikům, které budou mít v době konání semináře své experty v Bruselu. Registrace probíhají on-line do 25. října. Účast na semináři je zpoplatněna.

Další informace jsou k dispozici na webových stránkách semináře.

Informace o unijních fondech např. zde.

Marta Blízková
Mezinárodní vztahy - Mezinárodní organizace a EU
Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. 

 

kategorie CEBRE a SPČR
zpět