EURES klíčový nástroj dynamiky evropských trhů práce

V interní mobilitě EU je nevyužitý potenciál. Průměrně 700 000 lidí jde ročně za prací do jiného členského státu, 2,7 miliónu by chtělo v nejbližších 12 měsících.


K 22. 1. 2014 je v EURES zaregistrovaných 1 979 783 volných pracovních míst, 1 259 418 životopisů a 32 627 zaměstnavatelů.
 
Komise zveřejnila dne 17. 1. 2014 návrh nařízení o Evropské síti služeb zaměstnanosti (EURES), přístupu pracovníků ke službám mobility a další integraci trhů práce(KOM(2014) 6). Komise tak propojuje své dosavadní iniciativy na zvýšení zaměstnanosti a mobility v Evropě -  oba balíčky k zaměstnanosti z roku 2012 (Na cestě k hospodářské obnově vedoucí k intenzivnímu růstu pracovních míst (KOM(2012) 173) a Zapojení mladých lidí do zaměstnání (KOM(2012) 727), posílení spolupráce veřejných služeb zaměstnanosti a uplatňování práva na volný pohyb pracovníků, které počítají s EURES jako klíčovým nástrojem oživení evropských trhů práce.
 
Účelem sítě EURES je poskytovat informace, poradenství a služby v oblasti náboru a vyhledávání pracovních míst (zprostředkování) pracovníkům, zaměstnavatelům i všem občanům, kteří by chtěli využít výhod zásady volného pohybu osob.
 
Důležitou roli sehrává EURES také v přeshraničních regionech, kde slouží k poskytování informací o nejrůznějších problémech souvisejících s přeshraničním dojížděním za prací, s nimiž se mohou potýkat pracovníci i zaměstnavatelé, a napomáhá jejich vyřešení. EURES disponuje sítí více než 850 poradců EURES, kteří jsou v každodenním kontaktu s uchazeči o zaměstnání a zaměstnavateli po celé Evropě.
 
Na základě pravidel navrhovaných Komisí by síť EURES fungovala efektivněji, obsazování pracovních míst by probíhalo transparentněji a posílila by se i spolupráce mezi členskými státy, a to zejména realizací následujících opatření:
  • Internetový portál EURES by nabízel více pracovních příležitostí v EU, včetně pracovních míst inzerovaných soukromými pracovními agenturami.
  • Uchazeči o zaměstnání z celé Evropy by tak měli okamžitý přístup k týmž pracovním nabídkám a zaregistrování zaměstnavatelé by měli možnost vybírat si pracovníky z rozsáhlé databáze životopisů. EURES by automaticky přiřazoval nabízená pracovní místa k životopisům v databázi.
  • Poskytoval by základní informace o trhu práce EU všem uchazečům o práci i zaměstnavatelům z celé Unie.
  • Nabízel by uchazečům i zaměstnavatelům podpůrné služby související s mobilitou, čímž by se usnadnil nábor pracovních sil i integrace pracovníků v nové pozici v zahraničí.
  • Zlepšil by výměnu informací o nedostatku či naopak nadbytku příslušných pracovních sil v jednotlivých zemích EU a následnou koordinaci příslušných opatření, čímž by se mobilita stala nedílnou součástí vnitrostátní politiky zaměstnanosti.

Návrh nařízení o Evropské síti služeb zaměstnanosti (EURES), přístupu pracovníků ke službám mobility a další integraci trhů práce (KOM(2014) 6) [pdf 408 kB] (AJ – pdf 161 kB)
Příloha (AJ) [pdf 44 kB]
Pracovní dokument Komise (AJ) [pdf 101kB]

Více informací na webových stránkách Generálního ředitelství Evropské komise pro zaměstnanost a komisaře pro zaměstnanost, sociální věci a sociální začlenění László Andora 

Vladimíra Drbalová
Mezinárodní vztahy - Mezinárodní organizace a EU

Blízková Marta
/
kategorie Evropská komise
zpět