Zrychlené vydávání víz pro obchodní a pracovní cesty do Číny

Dovolujeme si Vás informovat o nové možnosti využít zrychleného vydávání víz pro obchodní a pracovní cesty do Číny.

Dle sdělení Velvyslanectví ČLR v Praze je možné o tato víza žádat dle následujících pokynů:

Pokyny pro cizince žádající o „expresní vstup“ do ČLR v období pandemie COVID-19

 Kdo může žádat

Osoby nezbytné pro obchodní, logistické, výrobní a technické služby.

Postup při podávání žádosti 


a ) Zvací dopis. Je nutné vyřízení podepsaného zvacího dopisu pro cizince, který žádá o vstup do Číny pomocí „expresního vstupu“. Příslušná čínská jednotka požádá zahraniční nebo obchodní oddělení místní vlády a podniky spravované centrální vládou o opatření zvacího dopisu pro „expresní vstup“.
b) Žádost o vízum. Po schválení zvacího dopisu pro „expresní vstup“ si žadatelé podají žádost o vízum do Číny na konzulárním oddělení velvyslanectví Čínské lidové republiky. Je nutné předložit následující dokumenty: zvací dopis pro „expresní vstup“, negativní PCR test na koronavirus (2019-nCoV) vydaný zdravotnickým zařízením, dokument „Přebírání zdravotní odpovědnosti ve spojitosti se žádostí o vízum“ (lze opatřit na místě podání žádosti o vízum na konzulárním oddělení velvyslanectví) a další materiály pro žádost o vízum.
c) Vstupní karanténa. Po vstupu na čínské území se musí žadatelé podrobit novému PCR testování na koronavirus (2019-nCoV), které ověřuje přítomnost nukleové kyseliny v krvi. Pokud jsou výsledky testů negativní, tak lze zahájit výkon pracovního zadání v souladu s protiepidemickými předpisy místní vlády.

Protože Čínské vízové servisní centrum v Praze je od 14. dubna t.r. dočasně uzavřeno, kontaktujte pro vízové záležitosti přímo Konzulární oddělení Velvyslanectví ČLR e-mailem: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. nebo telefonicky: 233 028 898.

 

Šeráková Petra
/
kategorie Informace z teritoria
zpět