Dotazník k dopadům Dohody o volném obchodu mezi EU a Kolumbií, Peru a Ekvádorem

Evropská komise nyní zahájila veřejné konzultace k ekonomickým, sociálním, lidskoprávním a environmentálním dopadům Dohody o volném obchodu mezi EU a Kolumbií, Peru a Ekvádorem, které dávají prostor pro vyjádření zástupcům podnikatelské sféry.

Evropská unie uzavřela v roce 2013 Dohodu o volném obchodě s Kolumbií a Peru, v roce 2017 se k ní přidal i Ekvádor. Dohoda umožňuje postupně otevírat trhy na obou stranách a zvyšuje stabilitu a předvídatelnost obchodních i investičních podmínek. Zaručuje liberalizaci obchodu zbožím a službami, pokrývá ale i investice, veřejné zakázky, pravidla pro hospodářskou soutěž, práva k duševnímu vlastnictví či otázky udržitelného rozvoje.

Cílem konzultací je identifikace sektorů a skupin, které z Dohody profitují, a rovněž identifikace těch, které Dohoda nějakým způsobem poškozuje. Získané odpovědi a poznatky budou následně zpracovány formou komplexní evaluační studie. Za českou stranu zpracuje vstupy a podněty Ministerstvo průmyslu a obchodu a následně je zašle EK v požadovaném formátu.

Rádi bychom Vás tímto požádali o vyplnění dotazníku níže. Věnujte prosím pozornost tomu, že přiložený soubor obsahuje více listů (každý z nich je věnován jiné sekci). Vyplněné dotazníky prosím zašlete na adresu Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. do 24. února 2021. Dotazník je v anglickém jazyce. Jeho vyplnění by mělo zabrat maximálně 20 minut.

Vyplněné dotazníky předáme Ministerstvu průmyslu a obchodu a využijeme rovněž při prosazování zájmů českého businessu v evropské zastřešující organizaci BusinessEurope, která zpracovává průzkum zkušeností s využíváním této Dohody o volném obchodě za podnikatele z celé Evropské unie. Uvítáme i Vaše případné připomínky/zkušenosti nad rámec přiloženého dotazníku.


Děkujeme Vám za spolupráci.

Odkaz na dotazník

Šeráková Petra
/
kategorie Informace z teritoria
zpět