Peru - projekt veřejných investic - stavba a projektování škol

Dovolujeme si Vám předat informaci Velvyslanectví Peru v Praze o Zvláštním projektu veřejných investic (PEIP) "Školy ke dvoustému výročí", který preuánská vláda schválila v listopadu loňského roku v rámci Mezivládní dohody mezi Peru a Spojeným královstvím.

Projekt PEIP předpokládá stavbu 75 škol u příležitosti dvoustého výročí nezávislosti Peru v regionech Cajamarca, Callao, Cusco, La Libertad, Lambayeque, Junín, Ucayali, Puno a Lima Región, a dále ve 21 distriktech Lima Metropolitana. Investice přesahuje 730 milionů USD a bude z ní mít prospěch více než 104 tisíce peruánských studentů. Odhaduje se, že první výběrové řízení se uskuteční v prvním trimestru tohoto roku, s tím, že první funkční školy by měly být k dispozici v březnu 2024.

V uvedené záležitosti se hledá otevřená a transparentní spolupráce s mezinárodními poskytovateli za účelem provedení prací, kterými se rozumí vypracování technických zpráv a stavba vzdělávacích středisek, a zároveň dočasné infrastruktury, tedy modulů, které budou tvořit součást plánu na přemístění vzdělávací komunity, než se dokončí školy v rámci zmíněného projektu.

Více informací k projektu je možno nalézt zde, pro informace o nadcházejících výběrových řízeních na tyto projekty je možné se zaregistrovat.

 

 

Šeráková Petra
/
kategorie Informace z teritoria
zpět