Stanovisko k návrhům na snižování legislativních bariér pro SF a Fond soudržnosti

Připomínky k materiálu „Návrhy ke snížení legislativních bariér pro implementaci Strukturálních fondů a Fondu soudržnosti v programovém období 2014 – 2020“  .

K materiálu uplatňujeme následující připomínky:

 1. S ohledem na větší srozumitelnost systémových doporučení v bodě 3 materiálu doporučujeme v rámci jednotlivých opatření pod body 3.1 až 3.12 stručně uvést také hlavní legislativní a nelegislativní opatření namísto konstatování „Bližší popis stávajícího stavu a navrženého opatření je obsažen ve fichi č. XX v příloze“ a dále uvést odkaz na podrobnější rozpracování v rámci fichí v příloze (bod 5 materiálu). Alternativním řešením je zapracovat celý obsah fichí do textu materiálu a jejich vypuštění z přílohy.

 2. V rámci Shrnutí systémových doporučení (bod 3 materiálu) je na str. 7 uváděno jako jedno z navrhovaných legislativních opatření také „posílení role MMR-NOK při koordinaci operačních programů ve vztahu k nastavení jednotného metodického prostředí (ad bod 3.12)“. V odkazovaném bodě 3.12 však toto opatření není zahrnuto, ani není obsaženo ve fichi č.12 v příloze.

Jelikož Svaz průmyslu a dopravy ČR takovéto opatření podporuje, žádáme o zahrnutí legislativního posílení role MMR při koordinaci celého systému čerpání ze strukturálních fondů do předloženého materiálu.

Aliapuliosová Eva
/
kategorie Stanoviska SP ČR
zpět