Svaz průmyslu a dopravy ČR k revizi strategie Evropa 2020

Strategie musí být revidována, adaptována na nové podmínky. Je třeba zajistit větší koherenci cílů, snížit počet priorit, soustředit se na implementaci. .

V březnu 2014 vydala Evropská komise hodnotící zprávu ke strategii Evropa 2020 (COM (2014) 130), která předcházela zahájení veřejné konzultace ke strategii v květnu tohoto roku. Zpráva i závěry z diskuse budou sloužit k vypracování střednědobého hodnocení ke strategii Evropa 2020 v roce 2015.

Svaz průmyslu a dopravy ČR se do procesu revize strategie Evropa 2020 zapojil na národní úrovni v rámci rezortních koordinačních skupin a diskusí organizovaných Úřadem vlády ČR, přispěl do veřejné konzultace Evropské komise, zapojil se do formulování stanoviska BUSINESSEUROPE a Evropského hospodářského a sociálního výboru (EHSV), byl aktivní i v procesu evropského sociálního dialogu.

Svaz průmyslu a dopravy ČR vypracoval stanovisko k probíhající revizi strategie Evropa 2020, ve kterém hodnotí dosavadní výsledky a současně přináší konstruktivní návrhy na její další směrování a modifikaci jejích cílů v jednotlivých oblastech důležitých pro podnikatele i občany EU.

Stanovisko SP ČR k revizi strategie Evropa 2020 [pdf 445 kB]

Příspěvek SP ČR do veřejné konzultace Evropské komise k revizi strategie Evropa 2020 [pdf 303 kB]

Vladimíra Drbalová
Mezinárodní vztahy - Mezinárodní organizace a EU